2013-12-20 876 浏览
首先我系住元朗既,而其实知道有呢间甜品屋已经开左一段时间、但系始终的吴起心肝去食。前日收工终于肯去试…不过因为妈妈都想食、所以第一次唯有叫外卖。虽然铺头细细、但系真心麻雀虽小、五脏俱全。睇落个厨都应该系一位平易近人系妈妈。一路整、成间铺头都香喷喷、恨不得马上就就食点左香蕉甜薄烤饼同西班牙烟火腿芝士薯蓉咸薄烤饼。系距整紧既时候我留意到距用左两只吴同既粉整个皮底。好奇之下就问左原来甜既用左普通面粉而咸既就用左荞麦粉。所以咸既食落会比较硬身。不过叫外卖就预左好味减半。Em..甜既回到家都还可以、妈妈都赞好!咸既就因为冻左、硬身过头!可惜。主打应该甜点会好味!因为吴甘心、所以第二日再去拜访过!今次又系香蕉甜薄烤饼、不过系"堂食"!!!!!!本身因为堂食而想加雪糕球、点知竟然无雪糕可惜可惜。堂食果然好味道!够新鲜!当然仲要试下新野啦!咸牛油焦糖窝夫。呢个窝夫真系不得了不得了!!好味到震!名副其实外脆内软!!!!啲味道好夹、啲cream都好滑!!!!I sure will encore, encore and encore
不过因为妈妈都想食、所以第一次唯有叫外卖。

点左香蕉甜薄烤饼同西班牙烟火腿芝士薯蓉咸薄烤饼。

不过叫外卖就预左好味减半。
Em..甜既回到家都还可以、妈妈都赞好!
咸既就因为冻左、硬身过头!可惜。主打应该甜点会好味!

因为吴甘心、所以第二日再去拜访过!
今次又系香蕉甜薄烤饼、不过系"堂食"!!!!!!
本身因为堂食而想加雪糕球、点知竟然无雪糕

可惜可惜。
堂食果然好味道!够新鲜!
当然仲要试下新野啦!
咸牛油焦糖窝夫。

呢个窝夫真系不得了不得了!!

好味到震!名副其实外脆内软!!!!
啲味道好夹、啲cream都好滑!!!!
2013-12-19
  • 咸牛油焦糖窝夫