2022-10-05
每次想食烧肉,第一时间都会谂起大埔oppa🥰之前次次都系黎食放题,不过今次系门口见到有熟成牛,好似几吸引就试下先~~~🍀环境:好阔落,个气氛好似去左韩国咁,墙上有类似街头涂鸦既画,超正~~~💰价钱:放题任食和牛三百几,如果单点都好抵,平均百几蚊一款~~~👅味道:韩国小菜同生菜都可以无限refill🌟熟成和牛拼盘 $450熟成肉好考功夫处理,所以平时卖得比较贵🙈 份量比想像中多,劲抵食•14日熟成澳洲和牛肩肉•20日熟成Prime西冷•20日熟成M7 牛颈脊三款都非常好食,牛味浓缩同时都好juicy。最好食系20日熟成M7 牛颈脊,肉汁和油花非常集中,食完感觉好幸福😌🌟和牛$128估唔到一碟会有七片咁多😨仲抵过自己去买?和牛雪花分布均匀,入口即溶,好好食🌟鸡脾菇$48用烧完和牛既油脂去烧鸡髀菇真系超正🌟 韩式四式冷面$88面身弹牙得出乎意料,极有嚼劲汤底睇落清淡,但食落都几浓郁夏天食一碗冷面真系够晒清凉🌟猪肉大酱汤$78料都几丰富,有豆腐金菇猪肉汤底唔会好似平时死咸既大酱汤,有少许甜甜地既奶味,好饮仲叫左杯西瓜沙冰,饮落似西瓜汁打成,唔会有人工香料味,好饮又消暑
💰价钱:
放题任食和牛三百几,如果单点都好抵,平均百几蚊一款
👅味道:
🌟和牛$128
🌟鸡脾菇$48
用烧完和牛既油脂去烧鸡髀菇真系超正
🌟 韩式四式冷面$88
面身弹牙得出乎意料,极有嚼劲
汤底睇落清淡,但食落都几浓郁
夏天食一碗冷面真系够晒清凉
🌟猪肉大酱汤$78
料都几丰富,有豆腐金菇猪肉
汤底唔会好似平时死咸既大酱汤,有少许甜甜地既奶味,好饮