2016-04-11 3898 浏览
今晚同同事去打羽毛球所以收工时同同事系附近食饭,谂左好耐都唔知食咩,特然有位同事话不如去火星,我地平时都系lunch 去食不如试下晚饭? 如果中家有睇我之前写过火星食评,我去亲个到都食个牛勒骨饭! 听到火星口水都洗,即刻话好! 5人出发去火星到左火星冇咩人好多台,谁不个老板唔比我地入,问我地有冇booking....我地点会book 丫,随心随意去既! 老板话 fully book wor.... 玩咩!!!咁多吉台....之后老板佢睇左 booking 问我地 1个钟食用时间ok 唔ok.... of course 冇问题啦,我地赶去打波,二十分钟咩都搞掂啦! 一坐到台menu 都唔睇就知自己想食咩,同事望左 menu 问牛勒骨即系十一号啦,咁十一号几人要,我地叫左三份包括我,因为我食量少佢地份量又大,所以我同另两同事叫两份 share. 另外我地分韩式抄粉丝。 店员一攞过来,我地冇叫wor,睇一睇 牛勒骨汤....OMG 叫错左.....仲要三分都系牛勒骨汤好唔开心,唔系店员问题,系我地冇睇menu 既人,信左过未来过火星既同事 好可怜,故时教训我地 要睇menu 唔好交比唔知头唔
如果中家有睇我之前写过火星食评,我去亲个到都食个牛勒骨饭!
听到火星口水都洗,即刻话好! 5人出发去火星

店员一攞过来,
好可怜,故时教训我地 要睇menu 唔好交比唔知头唔个知路既朋友仔!!! 冇计啦,自己错照食~~~~

第一度-牛勒汤饭
牛勒骨汤配饭
个汤好入味,入而又又粉丝,豆腐,菜,同一d 配菜,其实都唔差,只不过牛勒骨有d 骚味,钟意骚味就岩哂,不过我都系钟意炆牛勒骨

第二道- 韩式炒粉丝
韩式炒粉丝
甜甜地,咸咸地,第一次食 好好咪,有蛋丝,翠肉瓜,冬姑片,耶菜丝,carrot丝,炒起上来好和味,good 野,只不过系油左d

at the end 多一个同事过来,我呢d 细食人同埋佢一齐share 即 4个人食两道,OMG 晚餐抵到呢 $20each

食韩野一定有小菜,由于人多小菜都多过人
配菜
有鱼仔,黑豆,土豆丝,泡菜,蕃薯,波菜,青瓜...劲多

again 再次提醒,叫野食要睇 menu!
2016-04-08
牛勒骨汤配饭