2017-02-05 2325 浏览
前数天光顾完这间早前被某报连续数天极力推荐的火锅店, 不得不即时开 OpenRice 账户表达意见, 正如上一篇食评所讲, 我结账时真的有点惊吓, 首先一坐低放碟花生, 要自己剥壳果D 厨房炸都费事, 最后埋单碟野原来每位$8, 好过去抢, 讲下出品, 打正招牌牛皇, 对唔住D牛肉真系可以话紧紧合格, 好多道可以好过呢道, 但索价就$328大份, 份量就等同其他铺的中份, 碟牛XX$169完全好似卖净砌埋上碟咁款, 其他野真系一般过一般, 但收费就顶级, 无装修, 冇服务, 出品一般, 有人请都唔会再去, 又茶芥, 又酱料再黎过VIP加一,  4条友埋单$1400, 食完火都黎, 两个字 "把鬼"
题外话/补充资料: 题外话要再讲一次 "把鬼"
2017-02-03