2024-06-23 103 浏览
今日放假去深水埗买平嘢,之前见到家后开咗新分店-家后2.0,于是就想再去食,好挂住佢啲手工饺子🥟分店都系一贯嘅简朴风格店面简约企理,入到去座位都好阔落,坐得好舒服我哋12点几去到嘅时候唔算太多人,但一到午餐食饭时间就全场满座,果然冇嚟错 家后主打系饺子,饺子款式选择都好多,可以选择水饺或煎饺,仲可以拣套餐配面,怕唔够饱,仲有饭餐,虽然选择唔系话十分之多,但因为主打系饺子,所以我哋都系叫咗饺子套餐饺子套餐除咗有饺子同面之外,仲有冷盘前菜,乌龙茶,仲包一碗炖汤冷盘小菜系笋,笋煮得好冧,加少少芝麻食落好香口好开胃炖汤好够味,唔系淡茂茂𠮶啲例汤,炖汤冇落味精,饮完唔会口渴虫草花好够味,啖汤真系好正一上嚟我哋就饮晒之后到主角出场,饺子粒粒都好饱满好足料可能有一粒猪肉洋葱饺子有少少爆开左,佢仲比多咗一粒我哋,小店果然系有人情味饺子套餐嘅饺子,可以选择双拼,我哋两个餐拣咗四款:菠菜猪肉饺洋葱猪肉饺椰菜云耳猪肉饺韭菜猪肉饺我哋最钟意都系菠菜猪肉饺同埋韭菜猪肉饺,呢两款我哋觉得系最惹味,反而洋葱猪肉饺煎饺嘅话应该会香口好多但今日天气太热,唔想食咁热气,所以叫水饺韭菜猪肉饺子够惹味洋葱猪肉饺子,咬落啖啖都

店面简约企理,入到去座位都好阔落,坐得好舒服

冷盘小菜系笋,笋煮得好冧,加少少芝麻食落好香口好开胃

炖汤好够味,唔系淡茂茂𠮶啲例汤,炖汤冇落味精,饮完唔会口渴
虫草花好够味,啖汤真系好正
一上嚟我哋就饮晒

之后到主角出场,饺子粒粒都好饱满好足料
饺子套餐嘅饺子,可以选择双拼,我哋两个餐拣咗四款:

菠菜猪肉饺
洋葱猪肉饺
椰菜云耳猪肉饺
韭菜猪肉饺

但今日天气太热,唔想食咁热气,所以叫水饺

韭菜猪肉饺子
够惹味

洋葱猪肉饺子,咬落啖啖都系肉

菠菜猪肉饺子,健康又好味

椰菜云耳猪肉饺子,味道较清淡,适合口味偏淡嘅人

食完一个饺子套餐已经好饱好饱,想食蛋糕都食唔落
仲有我最钟意嘅开心果味同抹茶味,真系好可惜,点解我个胃唔可以大啲

2024-06-23
  • 韭菜猪肉饺