2015-11-05
自从2个月前去过尖沙咀店之后,就对Goobne既炸鸡同劲有特式既饮品念念不忘,知道佢地系旺角开左分店之后,身边更加有唔少朋友黎呢到帮衬,仲post 左唔少相上facebook,搅到我都想黎试下D新既菜式同饮品。尖沙咀同埋旺角分店都系大多以韩国年青人为侍应,要跟他们说英文,不过佢地既英文都唔错,经过上次点菜既经验,今次点菜时都唔敢点太大份,2个人都系叫左一份炸鸡,一份小食同埋2杯野饮。饮品方面我地叫左Blue Orangeade同埋Shark Blood Rita。Blue Orangeade: 蓝色嘅嘢饮真系好吸引,平时无咩机会饮到,呢杯Blue Orangeade 满满湖水蓝色,卖相真系几靓,冰沙好幼同埋好绵,饮落有阵好香同入口甜甜酸酸既橙汁味,味道唔错,仲越饮越开胃!Shark Blood Rita:入到黎餐厅,见到好多台都点左呢杯野饮,有只鲨鱼插左落杯蓝色既沙冰到,觉得好得意,造型亦都好别致,睇返餐牌,原来呢杯饮品有得拣有酒精或者无酒精,唔多好酒既我就点左杯无酒精既黎试下,同埋影下相。其实餐厅系餐牌上系无介绍过杯饮品架,神神秘秘咁。饮品到左之后发现佢比Blue Orangeade
饮品方面我地叫左Blue Orangeade同埋Shark Blood Rita。 Blue Orangeade: 蓝色嘅嘢饮真系好吸引,平时无咩机会饮到,呢杯Blue Orangeade 满满湖水蓝色,卖相真系几靓,冰沙好幼同埋好绵,饮落有阵好香同入口甜甜酸酸既橙汁味,味道唔错,仲越饮越开胃! Shark Blood Rita:入到黎餐厅,见到好多台都点左呢杯野饮,有只鲨鱼插左落杯蓝色既沙冰到,觉得好得意,造型亦都好别致,睇返餐牌,原来呢杯饮品有得拣有酒精或者无酒精,唔多好酒既我就点左杯无酒精既黎试下,同埋影下相。
其实餐厅系餐牌上系无介绍过杯饮品架,神神秘秘咁。饮品到左之后发现佢比Blue Orangeade大杯好多,2个人饮都得。味道系带微酸微甜的Smoothies沙冰,仲有一阵好熟悉既果汁汽水味,但又形容唔到系咩味,又唔似系波子汽水。 杯Shark Blood Rita真系整得好认实,系条玩具鲨鱼到仲有加埋有血既效果。 韩式粉丝鸡蛋卷: 鸡蛋外皮很薄到好似一张纸咁,煎得啱啱好,软软熟熟,蛋味仲好香,包住韩式粉丝,紫菜,青瓜等等既食材,又唔会好易散,加埋特制既酱汁,口感轻盈,好好味。 蜜糖咖喱烤鸡: 食完个鸡蛋卷无耐后碟蜜糖咖喱烤鸡就到啦,上台后散发出阵阵香味,鸡既颜色相当光择,味道又唔会过甜,用左咖喱粉同蜜糖来烤成既鸡件,味道完全合拍,皮好脆好薄,鸡肉亦都好鲜嫩,仲好Juicy,唔洗点附上既蜜糖芥末酱都已经好入味,真系令人一试难忘。