2023-03-24
📍#方叔叔重庆老火锅 (apm) (观塘)观塘观塘道418号创纪之城五期(apm)5楼L5-2号舖♡人均消费: $800 @ 2🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺已经食过好多次嘅方叔叔🫶🏻 每隔一段时间都会好想再食~ 每次都keep到质素,所以个人都几钟意呢一间火锅店。另外就系佢每样食物都可以叫半份,就算唔系多人一齐食都可以试到唔同种类嘅食物😋❣️#鸳鸯麻辣锅 (养生花胶鸡锅、重𪊴辣)呢个汤底组合感觉不错!选择了重𪊴辣同养生花胶鸡锅🫶🏻 辣得滞嘅时候又可以食花胶鸡锅balance一下味蕾~重庆辣好惹味,越辣越刺激😂 而养生花胶鸡锅里面都有花胶同鸡肉,花胶口感滑溜,鸡肉肉质鲜嫩,几推荐。❣#美国桶蚝(半份)💰 $98桶蚝肥美,蚝肉鲜美、口感爽滑,值得一试。❣️#黑豚腩肉(一份)💰 $88每次嚟都要点黑豚腩肉!肉质细腻,肥瘦适中,用重庆麻辣汤底食真系一流。❣#韭菜猪肉水饺(半份)💰 $38韭菜猪肉水饺皮几薄,馅料丰富~❣#霞浦海带苗(一份)💰 $28打边炉真系好少食海带苗,但原来都几正❣#功夫莴笋片(半份)💰 $28莴笋片切得好够薄~ 放大概30秒就已经可以食🫶🏻🤪口感够哂爽脆。❣️#现炸豆皮(半份)
📍#方叔叔重庆老火锅 (apm) (观塘)
观塘观塘道418号创纪之城五期(apm)5楼L5-2号舖
♡人均消费: $800 @ 2
🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺
❣️#鸳鸯麻辣锅 (养生花胶鸡锅、重𪊴辣)
❣#美国桶蚝(半份)💰 $98
桶蚝肥美,蚝肉鲜美、口感爽滑,值得一试。
❣️#黑豚腩肉(一份)💰 $88
❣#韭菜猪肉水饺(半份)💰 $38
韭菜猪肉水饺皮几薄,馅料丰富~
❣#霞浦海带苗(一份)💰 $28
打边炉真系好少食海带苗,但原来都几正
❣#功夫莴笋片(半份)💰 $28
❣️#现炸豆皮(半份)💰 $38
豆皮同响铃有啲似,都系非常吸汤~
❣#武隆苕粉(半份)💰 $28
厚薄适中,口感好烟韧~
❣#红糖冰粉💰 $28
每次食方叔叔都系必点红糖冰粉,几钟意佢个红糖唔会太甜,冰粉口感几Q弹,而冰粉上嘅配料都好丰富,有提子干、干果等等,充满着唔同嘅口感😋
🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺