2018-02-11 3581 浏览
朋友话同我庆祝生日,但佢话近排热气,咁..... 我问翻佢想食咩,佢话想食上海菜,于是乎去咗中环霞飞食晚饭。霞飞都系第一次去,好,上去睇睇咩环境先。上到去,环境好有中国 feel,因为唔太嘈,唔错,而且服务员态度好好,招呼唔错。点咗个 set dinner, 费事烦。set dinner 有花雕醉鸡,花雕蒸龙趸,云吞鸡,鲍鱼,花胶,夹饼香肉,小笼包,萝卜酥饼。花雕鸡同花雕龙趸花雕酒味重,两款菜肉质都好滑,由于云吞鸡位置系鸡胸,肉质当然唔够滑。鲍鱼同花胶个汁超浓郁超好味,单睇哩个汁已经知淆制心机不少,哩个汁已经可以送两碗白饭,花胶炆到超冧,反而鲍鱼唔够冧,但仍可接受。小笼包失色少少,皮厚咗少少,萝卜酥口味比较粉,好热,小心!点解落中环食饭?因为食完方便落老兰庆祝生日啰!感恩有你陪我庆祝生日,感恩,谢谢!
霞飞都系第一次去,好,上去睇睇咩环境先。
点咗个 set dinner, 费事烦。
小笼包失色少少,皮厚咗少少,萝卜酥口味比较粉,好热,小心!
点解落中环食饭?因为食完方便落老兰庆祝生日啰!
感恩有你陪我庆祝生日,感恩,谢谢!