2024-06-27 97 浏览
上次食完牧羊少年咖啡馆,发觉口味都几适合自己,而且有几款Pizza我都好想试,所以呢就再嚟食晚餐啦今次试咗日式大阪烧风味烟三文鱼薄饼,我觉得呢个配搭几新颖,其实净系烟三文鱼都令到个Pizza好够味,不过我就觉得烟三文鱼嘅烟熏味太重,令到成个Pizza好重烟熏味今次试咗慢煮BBQ酱美国猪肋骨伴番薯条同普罗旺斯炖菜,因为我原本系一个好钟意食薯条嘅人,特别系试过返薯条更加好食,所以我就叫咗呢一个做晚餐。试咗猪肋骨系好惊喜,平时食嘅猪肋骨,酱汁嘅味道好好,但系呢肉点都会烤到有啲「鞋」,但系𠮶日食猪肋骨系超冧超软,冇谂过烧猪肋骨都会有呢种口感,所以我哋好快就清咗猪肋骨啦番薯条都好食,连唔太喜欢食薯条嘅男朋友都食咗好多另外加咗一份鱼汤炒西兰花,我觉得西兰花就不过不失,反而系个鱼汤都可以一试,算系几清甜饮品方面,因为上次试过水果茶系好啱自己口味,少少水果嘅酸甜,可以解油腻另外一杯就系苹果玉桂香柠冰茶,但系饮落觉得有一阵药水味,唔太推荐呢一款饮品

番薯条都好食,连唔太喜欢食薯条嘅男朋友都食咗好多

2024-06-19
  • 鱼汤轻炒西兰花