2016-05-18
之前一班人食过韩正屋DINNER觉得好正, 所以今日谂住带好朋友黎试试两个人既LUNCH日头好光猛, D位都满左不过禁时又唔见人要排队, 但我谂出门食好野book定位就无输既LUNCH都几抵食,主食会免费送个野饮~Order左个石头芝士香辣猪肉饭($62),个辣汗系自己落既,口味先决,唔洗怕太辣食唔到最衫我地落左一半,不过食落因为芝士解辣我地都一致认同落晒最YUMYUMD芝士愈搞愈拉丝!视觉上已经吸晒眼球,当我食埋落口更加要推荐俾大家:好重芝士香,mix埋好韩国口味既猪肉同圆米,令到我呢个平时系屋企唔食饭既人都食唔停口,一碗接一碗之后仲叫左个人参鸡汤($86)食开韩国野既人都知韩国d一只鸡、人参鸡貌不惊人,但入口就有几浓鸡味架啦。。mix埋d鸡肉食,系有好补好养生既感觉,而且味道刚刚好,如果你唔洗送饭就连盐都唔洗落条人参都ok唔失礼架~系尖咀果d韩国街,gur到你一颈血都见唔到参条毛。。。lunch两个人叫两个set咩都够,不过作为为食之人,我忍唔住order多个韩式寿司其实韩国野我最like就系食kimbap,不过平时出面都要五六十蚊,我一般就会忍耐,但呢到$28咋!比出面平一倍!即
LUNCH都几抵食,主食会免费送个野饮~
之后仲叫左个人参鸡汤($86)
其实韩国野我最like就系食kimbap,不过平时出面都要五六十蚊,我一般就会忍耐,但呢到$28咋!比出面平一倍!即叫哈哈哈哈哈~~黎到份量非常大,真系好抵食!亦同韩国食既一样样,无分别~ 石头饭仲有海带汤送,韩剧讲到海带汤系生日必食既野,系韩国文化上好重要架。
大满足既一个lunch