2018-07-28
今晚同屋企人一行7人食饭,叫咗个4人餐再加咗啲嘢。牛肉拼盘 - 啲肉好腍,包住生菜食。带子 -好鲜好大只。龙虾尾 -好多肉,肉质好弹。海鲜香葱饼 - 我觉得个煎饼腍咗啲,无乜味,我钟意加啲辣椒酱食。人参鸡汤 -屋企人话几好饮,但我觉得人参味可以再重啲,鸡肉唔韧,仲有啲红枣糯米咁,好味。(唔记得影相😅)生菜 -几新鲜爽口。食韩国菜一定会有呢啲细细碟嘅前菜,黑豆几好味。三式煎饼(泡菜、海鲜、杂菜) -泡菜味浓啲,其他都系加啲辣椒酱一齐食😜味道好食过海鲜香葱饼。炒海鲜粉丝 -好香麻油味,粉丝好有咬口,海鲜唔多,有啲牛肉条一齐炒,牛肉几嫩。炒杂菜 -无乜特别,不过食咁多肉想食返啲菜。韩式辣炒鱼片年糕 -每次食炒年糕都好钟意食佢嘅鱼片😋年糕烟韧,不过有啲好似煮未透咁,要用多少少牙力😅唔系好食得辣嘅要注意吓,因为呢个都几辣,已经叫咗少辣㗎喇😅人参牛肋骨汤 - 呢个汤我无饮,不过屋企人话唔错。饮品 -韩国啤酒 + 米酒600ml
牛肉拼盘 - 啲肉好腍,包住生菜食。
带子 -好鲜好大只。
龙虾尾 -好多肉,肉质好弹。
生菜 -几新鲜爽口。
食韩国菜一定会有呢啲细细碟嘅前菜,黑豆几好味。
炒杂菜 -无乜特别,不过食咁多肉想食返啲菜。
人参牛肋骨汤 - 呢个汤我无饮,不过屋企人话唔错。
饮品 -韩国啤酒 + 米酒600ml