2017-02-05
上次过黎食,只系几日前(年尾).上次个餐真系好正,所以依家过年后d fd话要揾个地方食饭,我就话不如黎呢间.最后,真系去左呢间聚餐,d fd 都话冇推介错. 记得上次个餐个黑松露忌廉汁真系好正,所以呢餐当然唔少得呢个汁煮既意大利饭,仲叫左好多其他款菜式,例如:红毛猪,烧春鸡等... 个忌廉汁就唔多讲啦,真系要试过先知.要我真系要讲,真系讲好耐都讲唔完,总知要自己去试...而个红毛猪骨烧得岩岩好熟,锁住d 肉汁系哂入面,同一般食到既唔同,个肉味比较鲜和突出.另一个真心觉得好正既系 个个 焗瑞士芝士配手指薯,好多芝士,而且好浓.我d fd 之前去过瑞士试过当d 瑞士芝士,佢地话d芝士既味道真系同之前佢地食过既一样,可见真材实料.甜品方面,今次试左 个 意大利芝士饼 同 苹果批,芝士饼系 个种林个款,而唔系硬身个款. 味道上都系好夹,面既coffee 粉 同 芝士既味道岩岩好,两者唔好话边个重d ,而做到平均既味道. 对于个苹果批,可能我食得多m 记苹果批,以为苹果加热后会变软,失去口感.而呢度既苹果批,食落去系惊喜既,仲保持到个苹果既爽口口感,而且做到甜度岩岩好. 总之
总之,呢间餐厅博得我同d fd 好感,相信系不久之后会再黎光顾.