2016-03-06 6231 浏览
真心,我系好少会返转头去试同一间餐厅,但呢间都真系值得再去,而且前排可能有promotion,食完一餐之后送一张$200 coupon俾客人,欢迎再次光临,咁岩朋友送左张俾我,咁我就call齐朋友去再食过!其实呢间餐厅都几爆场,本身已经用table map订左四位,但星期五晚想加一位,个receptionist话当晚已full,加唔到俾我。所以大家要订位真系数清楚人数,因为果晚都睇到周边既枱,走完一群人又入一群,就算我十点走,隔离都重有人岩岩坐低叫野食,所以真系一间又出名又受欢迎既餐厅!餐牌同我上次来已经转左(2015年12月12日),连chief's recommendation都转左,所以今次就拣左呢个tuna来食。条边烧焦少少,中间仍然系鲜红色,感觉有少少似sashimi,加埋个汁一放入口,点知系辣,所以大家都有d意外,不错不错!之后到呢个八爪鱼,用一块木板当碟用,好有心思!件件八爪鱼都大大件,切开到放入口都感觉到佢既弹牙同烟韧,口感一流,果然仍留系recommendation列之内!到个Shepherd's pie,今次再来都系因为佢,外脆金香,内里布满又juicy既羊肉碎,简

Yellow fin tuna
Seared octopus, aubergine puree, lime and mustard dressing
到个Shepherd's pie,今次再来都系因为佢,外脆金香,内里布满又juicy既羊肉碎,简直系一流,令我再三回味都只因系佢!
Traditional shepherd's pie
食过晒餐牌上既recommendation之后,难得今次有四个人,即管试下其他野!先来呢个pork chop,再配黑松露椰菜花同炸薯条,先讲下个厚切猪扒,可能系厚切既关系,都真系有d韧,而且感觉唔太新鲜,皮都有d粗糙,口感真系一般。相反旁边既sides就好唔同,炸薯条都无咩特别,但黑松露椰菜花就好好味。首先一讲起黑松露,我未必会联想到椰菜花,但佢地放埋一齐,花爽身但带有黑松露味,味道好特别而且系好接受既!
Dingley Dell pork chops
另外就系试左个鸭胸,无特别,碟上既汁有少少叉烧汁定系卤水汁,淋上鸭胸度即刻变左好中国feel,认真麻麻!
Pan fried duck breast
见大家重有空位食多样野,就叫甜品同时叫多个银雪鱼。卖相都几吸引,四只clams系外围,个底有d面条,而鱼就放正中间,朋友话样样𩠌都系得四件,难怪唔俾我地加人到五位啦!哈哈~~~鱼已煮到好软身,叉一叉都散,个人觉得有少少偏咸,而面底份量太少,想鱼加面一齐放入口,希望中和番个味,点知食一、两啖已经无晒面,不过都唔算差!
Roasted Atlantic silver cod
更新左个dessert menu有d失望,因为谂住可以叫番上次叫果个chocolate brownie。唔知呢个系唔系公司策略,等客人无间断来去食,等果个dessert返番来﹖
最后拣左个cheese cake,无错,佢真系cheesecake,因为cheese系“吱”上去d berries度,个底重有一层好脆卜卜既消化饼,佢唔系一件普通既cheesecake,呢个确实系新dessert,好有创意,不过我都系怕酸,但沟埋个底一齐食,味道就岩岩好!
Whipped cheesecake, mixed berries, amaretti biscuits
所以我都系对呢件chocolate tart有兴趣多d,重再配埋雪糕添,不过朋友就唔太buy dark chocolate既苦味,刚好同我相反,件蛋糕充满浓度甚高既朱古力,配埋焦糖雪糕,唔太甜,我都好钟意!
Chocolate tart, salted caramel ice-cream
整体来讲,我都系觉得食recommendation同dessert系最好。唔知几时会有第三次呢﹖
2016-02-26
用餐优惠