2022-01-01 605 浏览
因为疫情,很久没有帮衬大使餐馆,年尾清假,相约旧同事再次光顾,老板推介了三个𩠌给我们,椒盐九肚鱼,酥炸台山蚝,油浸笋壳鱼,另外我哋拣咗淮山杞子螺头瘦肉炖汤,姜汁炒芥兰,榄角猪扒。首先讲吓椒盐九肚鱼和酥炸台山蚝,松脆脆而薄,唔会感觉得好似其他餐厅,食咗厚厚嘅面粉,九肚鱼和蚝,热辣辣,味道啱啱好,笋壳鱼,外脆内软,炸得鱼肉唔会干身,好嫩滑,炖汤,味道适中唔会过咸,上枱仍然热腾腾,姜汁芥兰,芥兰好甜好嫩,餐厅应该选择食材时,有花心思选择,最后榄角猪扒,味道可以,不过唔够榄角味,有待餐厅改善,疫情后,餐厅环境感觉更加干净阔落,食物更胜从前,呢度唔限时,是朋友聚餐一个非常好嘅选择地方,值得推介👍
淮山杞子螺头瘦肉炖汤
酥炸台山蚝