2019-06-22
上次同老婆食完,老婆已经话想再黎食,话想试下其他野食同饮梅酒。咁话说今日又经过开呢头,咪再黎食啰。今日收五点,五点半去到铺头门口,仲未开。原来开六点既,咪行前几步食雪糕等到够钟。时间尚早,所以无乜人,我地系第二枱客,唔驶等就有位。今次我同老婆就无试个d渔汤乌冬渔汤饭,想试下佢地既定食,所以叫左镘鱼定食,吉列猪扒定食,再另叫两款小食,分别系牛油焗杂菇,鱼腐,老婆饮梅酒,我饮乌龙茶。话咁快野食就黎镘鱼定食:有碗汤,系鱼汤黎,坚浓鱼味,比上次既汤乌冬汤饭更浓,仍然保持水准,老婆大爱。再黎个镘鱼饭,老婆话唔错,份量又够大,我就偷食左一旧试下 ,味道唔差,尚算肥美,唔会干身,咁既价钱无得输。吉列猪扒定食:都系有碗鱼汤,份猪扒黎度,我第一个反应就系块猪扒大得夸张,乜都唔谂,即夹块试下,新鲜滖热辣,猪扒够味唔un,沙律酱都废事点,炸粉又唔厚,cp值极高,加上有沙律伴碟,无话只食肉咁癫。鱼腐:新鲜炸起 外型睇落似炸豆腐,一口一粒,几好食牛油焗杂菇:好香牛油味,但又唔会食落好肥腻咁。最后老婆见到有银雪鱼西京烧,食到饱饱死都要叫黎试,服鬼左佢。银雪鱼:我就试左一啖,鱼滑嘟嘟,无骨,皮小小烧焦,好香,皮连肉
咁话说今日又经过开呢头,咪再黎食啰。
话咁快野食就黎
鱼腐:新鲜炸起 外型睇落似炸豆腐,一口一粒,几好食
牛油焗杂菇:好香牛油味,但又唔会食落好肥腻咁。
银雪鱼:我就试左一啖,鱼滑嘟嘟,无骨,皮小小烧焦,好香,皮连肉食好食。