2008-10-14 9 浏览
早几个月前同友人去mk 𠮶间星加坡餐厅食~~已经话过以后都唔会再去食~~~寻晚系不知情况下~~~朋友们约左黎食饭~~谂住比多次机会佢~~~~一上到去拉门~~~对门重过咩~~又冇人帮我拉~~还以为对门锁上左~~入到去~~地方大~~但好少人系到~~~~朋友们一早已到~~~佢地已叫左第一轮野食~~包括~~朋友a: 套餐a , 两杯啤酒(未叫餐饮) 朋友b: 冻0 茶 朋友c: 冻0 水我等我男友黎都开始叫第二轮野食~~我: 法国蜗牛牛柳餐 (包汤和餐饮)~~~冻0茶朋友b 套餐a (+15包汤和餐饮)~~餐饮另叫不久~~~d 野食上枱~~白汤???我似系到饮糊状热水法国蜗牛牛柳?????四粒田螺+几片薄牛扒(大家乐早餐𠮶d 薄牛扒)咁就拎左我72蚊+10%~~到结帐了~~朋友们先忘记了自己叫左餐饮未~~所以人比张单我地查下~~侍应拎住张单~~~睇下我地枱面d 野齐唔齐~~因为我地叫左两输野~~d 野都收得七七八八~~我问左佢拎张单比我睇~~~讲左三次以上~~佢先比我睇~~因为第一轮我地叫两杯冻0茶~~谂住当计餐饮~~解释左数分钟~~侍应先明白
早几个月前同友人去mk 𠮶间星加坡餐厅食~~

已经话过以后都唔会再去食~~~

寻晚系不知情况下~~~朋友们约左黎食饭~~

谂住比多次机会佢~~~~

入到去~~地方大~~但好少人系到~~~~

朋友们一早已到~~~佢地已叫左第一轮野食~~
包括~~朋友a: 套餐a , 两杯啤酒(未叫餐饮)
朋友b: 冻0 茶
朋友c: 冻0 水

我等我男友黎都开始叫第二轮野食~~
我: 法国蜗牛牛柳餐 (包汤和餐饮)~~~冻0茶
朋友b 套餐a (+15包汤和餐饮)~~餐饮另叫

不久~~~
d 野食上枱~~
白汤???
我似系到饮糊状热水

法国蜗牛牛柳?????
四粒田螺+几片薄牛扒(大家乐早餐𠮶d 薄牛扒)
咁就拎左我72蚊+10%~~

到结帐了~~
朋友们先忘记了自己叫左餐饮未~~
所以人比张单我地查下~~
侍应拎住张单~~~睇下我地枱面d 野齐唔齐~~
因为我地叫左两输野~~d 野都收得七七八八~~
我问左佢拎张单比我睇~~~讲左三次以上~~佢先比我睇~~

因为第一轮我地叫两杯冻0茶~~谂住当计餐饮~~
解释左数分钟~~侍应先明白我地想点~~

侍应答:" 唔得呀~~你地之前叫𠮶d 冻0茶系大杯d~~餐饮系细杯d~~"

全枱呆晒~~~~
迫住叫两杯野饮~~

结论~~
侍应们全程都十分不友善~~
我地想查单~~~~佢就想同我地嘈架咁~~(我地初头态度都算友善)

食物不知所谓~~价钱又贵~70几80蚊~~我可以去左食更好更正既野~~

最后~~~我返到屋企觉得有少少肚痛and 想呕~~

我唔会再比机会呢间~~~星加坡餐厅