2019-08-11 440 浏览
呢间餐厅啲食物相我系见过的,IG-able, 但冇嚟试过,终于喺佢结业之前有机会试一次。虽然佢就嚟执笠 ,但系佢嘅质素令我不敢恭维,第日东山再起嘅时候, 希望有改善啦。被告知每人有最低消费150元, 基本上一个正品加一杯饮品都一定过。餐厅嘅食物选择其实唔算多,系几款沙律小食同十款左右意粉。意粉嘅味道其实 ok嘅, 虽然佢同价钱唔成正比, 用料太孤寒。百几元一个意粉,总要有点点诚意吧。饮品呢,一半人觉得冇问题,正正常常。另一半就觉得淡而无味,尤其系饮热花茶本,就好似咁热水一样。大家互相试饮过,确实真系。甜品都叫咗两个千层蛋糕同两款梳乎厘奄列试下。玫瑰蜂蜜味𠮶个系零玫瑰味,仲要有少许发酵味, 而且系扁塌了,偏溶的状态。紫薯𠮶个质感系正常嘅,但系紫薯味道唔系太食到。梳乎厘奄列系造成奄列状嘅梳乎厘。其中一个应该系发得唔好,中间系实嘅。味道方面 , 梳乎厘冇问题,个汁都系好麻麻。

饮品呢,一半人觉得冇问题,正正常常。

甜品都叫咗两个千层蛋糕同两款梳乎厘奄列试下。
紫薯𠮶个质感系正常嘅,但系紫薯味道唔系太食到。