再访天丼~甜品同样出色🫶🏻🍨话说上次食完天丼既天妇罗觉得好好食,但因为时间太赶无试埋甜品,今日终于可以试到,同样系CP值极高👍🏻😋❤️ 和麻糬 (冻) $17本身以为系偏烟韧既mochi, 但食落系比较软糯,牛奶味都好出,配合埋芝麻碎感觉有D似冻版既糖不甩,几新奇😙👍🏻店员都好贴心主动帮我地捞芝麻碎同整开一旧旧方便食👍🏻🥰❤️ 天妇罗菠萝配雪糕 $21上碟前店员话因为天妇罗菠萝系用180度高温炸成,要将雪糕分开放然后先一齐食🤣🤣菠萝好热雪糕好冻,食落好大反差好大冲击,但味道又出奇地夹,好有创意😆😆虽然呢间分店既天妇罗无上次炸得咁好食,但overall黎讲估唔到天妇罗专门店连甜品都可以咁出色,价钱唔贵之余款式特别,路过入去食既不妨可以试埋甜品😝😝味道:8.5/10性价比:9/10📍天丼 (将军澳店)将军澳坑口重华路8号东港城2楼216号舖📌人均消费: $51-100#hkfoodie #hkig #hkfoodieblogger #美食 #pasta #foodiegram #foodiehk #foodblogger #foodielife #foodie #香港美食 #香港好去处 #hk
再访天丼~甜品同样出色🫶🏻🍨

❤️ 和麻糬 (冻) $17

店员都好贴心主动帮我地捞芝麻碎同整开一旧旧方便食👍🏻🥰

❤️ 天妇罗菠萝配雪糕 $21

味道:8.5/10
性价比:9/10

📍天丼 (将军澳店)
将军澳坑口重华路8号东港城2楼216号舖

📌人均消费: $51-100

#hkfoodie #hkig #hkfoodieblogger #美食 #pasta #foodiegram #foodiehk #foodblogger #foodielife #foodie #香港美食 #香港好去处 #hkfood #hkfoodlover #hkfoodpic#hkfoodblog #打卡餐厅 #cafe #港式美食 #日本菜 #日本甜品 #甜品 #dessert
#tempura #tenya #天妇罗 #天丼 #雪糕 #麻糬 #mochi