2023-12-21
之前已经食过Urban既另一间分店叹咖啡☕依间系我心目中印象都几唔错~今次黎到将军澳店就系为左happy hour同gelato🍨餐厅走欧美工业风 一入门口就见到好靓既冲咖啡corner同雪糕车Happy Hour由3pm开始到闩门 放工入到黎都仲有得叹😆✿ 新鲜青口配蒜香白酒牛油+1664Blanc $168 ✿青口鲜甜 份量好多 法包片干身好脆蒜香白酒牛油汁香口 用黎蘸法包超级好食🤤🤤✿ 手打牛肉汉堡+Asahi $168 ✿手打牛肉非常厚!! 馅料丰富 除左牛肉 仲有烟肉 芝士 酸瓜 蕃茄 生菜系肉类既腻感中取得平衡😌薯条唔系幼薯 好香脆 而入面薯蓉般软绵仲有黑松露蛋黄酱 薯条控表示满意!!!🤩✿ 明太子忌廉意粉配乌鱼籽 $148 ✿明太子迷必叫! 明太子酱creamy 意粉挂晒汁😚比较少见地除左明太子仲有乌鱼籽但成个酱都冇想像中咁腥/咸 推荐👍🏻✿ 香橙伯爵茶批 $68 ✿上层系mousse下层系类似消化饼底微微伯爵茶香 唔算好出 但胜在唔甜~🫦旁边仲有香橙柚子酱 酸酸甜甜 夹埋一齐食即刻好清新去腻✿ Gelato - 1 Scoop - Pistachio $58 ✿Gela
依间系我心目中印象都几唔错~
青口鲜甜 份量好多 法包片干身好脆
微微伯爵茶香 唔算好出 但胜在唔甜~🫦
旁边仲有香橙柚子酱 酸酸甜甜 夹埋一齐食即刻好清新去腻
Gelato今次拣左开心果味😋
超级浓既开心果 好似食紧开心果蓉咁
雪糕柔滑 最重要系个cone食到最后都仲系脆架!!!!
黎第二次都系好有惊喜😍咖啡同野食都冇失望