2021-07-03
对上次系文华食下午茶系上年十二月嘅时候,甜品因为季节关系唔太啱口味,但整体都好高质,所以今年4月再访❤️今次再访决左去文华嘅Cafe Causette,个人觉得环境同采光度都比Clipper lounge 优胜,可能有自然光,所以影人嘅话Cafe Causette比较靓,但影食物我觉得都系Clipper lounge 靓啲🙈顺带一提~两间餐厅嘅afternoon tea其实都系一样㗎😋咸点唔错,Scone配玫瑰果酱真心一流😻而今次同上次唔同嘅系,甜品真系好出色,我同朋友都觉得好好食!呢类下午茶能够件件都好食,真系好难得😭唔怪得明明打卡位唔多,但都唔少人会去食,去得真系为咗食多过影相😝可惜美中不足系好大件,我觉得细细件会靓啲+方便食,依家影完相之后都系要揾staff拎番入厨房切,我好希望佢哋之后可以出番细件嘅甜品🙈至于服务方面Cafe Causette都一样好好,同行友人其间唔系太舒服,佢哋好贴心主动带佢去厕所,同埋见佢好耐未出黎都有帮手睇下咩事❤️不过如果唔计呢样,整体都系觉得Clipper lounge嘅服务更专业,并唔系Cafe Causette唔好,而系Clipper Lounge
至于服务方面Cafe Causette都一样好好,同行友人其间唔系太舒服,佢哋好贴心主动带佢去厕所,同埋见佢好耐未出黎都有帮手睇下咩事❤️不过如果唔计呢样,整体都系觉得Clipper lounge嘅服务更专业,并唔系Cafe Causette唔好,而系Clipper Lounge 年纪大少少嘅叔叔似乎系留意客人需求同说话方面更加熟练(唔知咁形容啱唔啱😹原谅我词汇贫乏),有机会一定再去🥰