2009-06-03 10 浏览
来到大角咀,自然谂起神厨馆,因为自从上次食过后对佢既美极牛扒念念不忘。挣扎左好耐系咪应该试一试新野(例如几条街远的金船长),但最后都系都系不自觉地回到神厨的身边...午餐时段,白领们都一批批出来揾食。神厨馆就系汇丰大楼正对面,起初仲以为一定爆晒,但竟然仲有位。可能系因为比较细,只有三四张枱既关系,汇丰的员工们来食野都只会系外卖。虽然系因为挂住个牛扒而来,但都谂过好唔好试新野。妈妈话试过个咖哩牛腩麻麻地,到最后都系叫返美极香煎薄牛扒。好似我依D唔介意口臭的人,最钟意就系牛扒上面的蒜头同葱! 好少餐厅煮𩠌会用美极,仲要系个菜名度写埋系用佢,但D配料同牛扒就巧妙地同美极非常之夹。比起上一次,个汁好似感觉上冇咁香,而且好少,但已经心满意足了。食左少少妈妈的招牌煎蛋海苔窝烧墨鱼饼饭。墨鱼饼香脆可口又够甜,果然系招牌! 将荷包蛋整穿加甜豉油捞饭,简直一流。妈妈八卦咁想知佢究竟点整依个墨鱼饼,只见到有女侍应将一大桶好似沙律既物体捧左入厨房。原来个大桶野就系墨鱼饼的原料(即系墨鱼同红萝卜粒),跟住侍应就系度慢慢将D粒粒搓成球状...有朋友试过神厨馆既其他食物,都系觉得麻麻地。同样地,跟餐的冻奶茶一D茶

有朋友试过神厨馆既其他食物,都系觉得麻麻地。同样地,跟餐的冻奶茶一D茶味都冇,但其实有两个招牌菜我觉得已经好够,因为只要水准keep住我会一直为依两个𩠌帮衬佢!
2009-06-01
  • 美极香煎薄牛扒