呢间餐厅系长沙湾MCL戏院附近,同男朋友睇完戏之后,就同佢去试下呢间铁板烧。餐厅以日式居酒屋装潢配精致摆设,设有席前座位,可以欣赏师傅精湛厨艺,好啱庆祝生日或者同朋友聚会。今日试下鸟海山铁板餐二人前车厘茄生菜沙律- 配咗酸酸地嘅汁,作为前菜,好开胃👍🏻是日精选刺身- 春鱼、鲷鱼配酸汁啫喱、油甘鱼、鲷鱼,四款时令刺身,店员上菜时有细心介绍次序及食法,好细心。刺身新鲜,鱼油丰满👍🏻👍🏻非常高质南非鲍鱼- 肉厚爽身,鲍鱼味浓郁,鲜甜味明显,我同男朋友最钟意食呢一道菜👍🏻👍🏻龙虾- 上菜个阵吓亲,好大只。厨师拆晒所有龙虾肉出嚟,再用返虾头既膏去炒虾肉,肉质爽口,挂满晒虾膏嘅虾肉好香口,正。鹅肝多士- 鹅肝厚身,一咬落去好多鹅肝油流晒出嚟,非常香口🤣 由于男朋友唔食,于是乎我一个人食咗两份😋😋😋正牛肉薄烧 - 烧牛肉里面包咗干蒜同埋葱,减低左牛肉嘅油腻感,唔错。樱花虾蛋炒饭 - 蛋炒饭粒粒分明,炒咗樱花虾,增加左饭嘅咸香,啱啱好一人一碗。面豉汤及炒野菜- 最尾上咗面豉汤同埋炒野菜,蒜蓉炒椰菜丝都几好,面豉汤入面有好多豆腐仔同埋海苔,份量好足😋😋👍🏻最后男朋友都话我冇介绍错😆今日平日过黎都几乎全场

今日试下鸟海山铁板餐二人前

车厘茄生菜沙律- 配咗酸酸地嘅汁,作为前菜,好开胃👍🏻
是日精选刺身

南非鲍鱼

龙虾

鹅肝多士

牛肉薄烧

樱花虾炒饭

炒野菜

最后男朋友都话我冇介绍错😆今日平日过黎都几乎全场爆满,果然好热闹👍🏻店员亦都好细心,每道菜上菜时都会细心介绍,推荐大家过嚟试下。
2023-05-02
是日精选刺身