2024-02-26 355 浏览
💚Matcha Brown Sugar Mochi Roll Cake $62呢个组合绝对系绝配首先卷蛋抹茶味突出偏干身配搭里面爆馅嘅抹茶忌廉同埋红豆增加湿润度抹茶忌廉同红豆都唔会过甜 反而仲有少少茶甘味红豆有打成蓉亦都有原粒嘅 口感好好!因为喺橱柜一见到“抹茶”就嗌咗 无仔细睇过入面嘅材料所以同朋友拮到个黑糖麻糬𠮶时都几惊喜😚口感丰富甜度偏低食完都好舒服🤍Genmaicha Tofu Mousse Cake $58慕斯顺滑到就好似平时饮豆浆咁 头几啖都系纯朴嘅豆香味 啱哂唔想咁heavy嘅朋友食多几啖就会见到豆腐慕斯入面有绿色嘅玄米茶忌廉整体味道比较淡雅轻盈 未算好有记忆点。🖤Charcoal Black Sesame Oat Latte $50呢杯饮品都几惊艳 之前饮过热嘅黑芝麻拿铁会比较浓稠似芝麻糊今次试咗冻嘅感觉都好新鲜~入口第一啖比我哋感觉好清新轻盈 最神奇系佢芝麻香味同样好浓郁突出而且因为冰冻所以都唔会有平时饮芝麻糊浆著喉咙唔舒服𠮶种感觉好啱食完蛋糕解解腻👍🏻
玄米茶豆腐慕丝蛋糕
呢个组合绝对系绝配
首先卷蛋抹茶味突出偏干身
配搭里面爆馅嘅抹茶忌廉同埋红豆增加湿润度
抹茶忌廉同红豆都唔会过甜 反而仲有少少茶甘味
红豆有打成蓉亦都有原粒嘅 口感好好!
因为喺橱柜一见到“抹茶”就嗌咗 无仔细睇过入面嘅材料
所以同朋友拮到个黑糖麻糬𠮶时都几惊喜😚
口感丰富甜度偏低食完都好舒服

慕斯顺滑到就好似平时饮豆浆咁
头几啖都系纯朴嘅豆香味 啱哂唔想咁heavy嘅朋友
食多几啖就会见到豆腐慕斯入面有绿色嘅玄米茶忌廉
整体味道比较淡雅轻盈 未算好有记忆点。

呢杯饮品都几惊艳 之前饮过热嘅黑芝麻拿铁会比较浓稠似芝麻糊
今次试咗冻嘅感觉都好新鲜~
而且因为冰冻所以都唔会有平时饮芝麻糊浆著喉咙唔舒服𠮶种感觉
好啱食完蛋糕解解腻👍🏻
下午茶
玄米茶豆腐慕丝蛋糕
  • Matcha Brown Sugar Mochi Roll Cake
  • Charcoal Black Sesame Oat Latte