2024-02-06 265 浏览
迷你毛 @minimal_cafehk (深水埗).事隔两年!再翻炒!感觉如何?.牛油果鸡胸肉Taco & 薯角 $105.平时套餐menu 都系差唔多价钱有嘢饮..呢个系斋点嘅menu价钱💰.新意度👌🏻 牛油果鸡胸嘅配搭 完全就系健人首选!mix埋芒果酱 馅嘅口感 味道都几舒服!!有埋唔多Cafe有嘅Taco!!!.佢嘅Taco处理得几脆口 包住馅又唔会好messy 唔会因为湿润就裂开!!同埋Taco都无乜油腻感!所以成件事系舒服 同埋Macro friendly的!😙.薯角味道正常 但如果控制diet 呢到最可以尽量少摄取啲啲!价钱我觉得尚算合理!!.2.慢煮牛板腱配阿根廷青酱 $178.虽然比菜盖住.. 一开始以为好少..但牛嘅份量其实都唔算少.. 咁当然未去到多啦😂味道好ok wor!牛味出 块头厚身 但都易切易嚼..部位good😗记得上次食都觉得𠮶牛ok!!但唯一系价钱!虽然Cafe食一份牛都系要咁上下价钱但呢个整个份量比较唔抵.再次食!味道质素我都觉得唔错!钟意!虽然系深水埗Cafe 定价真系唔算低..但!其实Cafe真系唔易做!市道又唔系好!🥹但menu方面其实都可以调整
迷你毛 @minimal_cafehk (深水埗)
事隔两年!再翻炒!
感觉如何?
牛油果鸡胸肉Taco & 薯角 $105
平时套餐menu 都系差唔多价钱有嘢饮..
呢个系斋点嘅menu价钱💰
新意度👌🏻 牛油果鸡胸嘅配搭 完全就系健人首选!
mix埋芒果酱 馅嘅口感 味道都几舒服!!
有埋唔多Cafe有嘅Taco!!!
所以成件事系舒服 同埋Macro friendly的!😙
价钱我觉得尚算合理!!
2.慢煮牛板腱配阿根廷青酱 $178
虽然比菜盖住.. 一开始以为好少..
但牛嘅份量其实都唔算少.. 咁当然未去到多啦😂
味道好ok wor!
牛味出 块头厚身 但都易切易嚼..部位good😗
记得上次食都觉得𠮶牛ok!!
但唯一系价钱!
虽然Cafe食一份牛都系要咁上下价钱
但呢个整个份量比较唔抵
再次食!味道质素我都觉得唔错!
钟意!虽然系深水埗Cafe 定价真系唔算低..
但!其实Cafe真系唔易做!市道又唔系好!🥹
但menu方面其实都可以调整下..
eg 牛板腱𠮶餐都有块酸种包 / 薯蓉 等等..
会令𠮶「贵」感resolve唔少!!
阿门🤓🤓🤓