餐厅: Odelice! (The ONE)
优惠: 于此国泰伙伴餐厅用餐赚里 !
条款及细则:
须受其他国泰条款及细则约束。
2019-03-09 185 浏览
上次喺湾仔匆忙食过一次,印象几好,今日难得清闲,就黎the One试下周末嘅Brunch。回头率:🌕🌕🌕🌕🌑环境:🌕🌕🌕🌗🌑服务:🌕🌕🌕🌗🌑份量:🌕🌕🌕🌕🌑味道:🌕🌕🌕🌕🌑价钱:HKD243/pal◆Summary◇环境开阳,坐得稍微逼夹;食物份量颇大,质素高,极力推介青口。整体性价比唔错。———————————————————————◆白酒蓝青口配薯条◇ HKD 168😍根本冇谂过$168会有咁多青口,青口煮的好入味,多汁又充满白酒的香气,微微的海水味令我不禁怀疑唔通用嘅喺新鲜青口,点解好似好新鲜咁?食完饮两啖白酒汁,味道啱啱好,唔会为左令青口入味而过咸。薯条炸得出色,酥脆得来入面仲好湿润饱满,而且同平时唔同嘅喺,哩度薯条全部好短身,成条蘸酱转个圈都得,唔会好似平时咁食两啖就要点下酱。而一贯冇咩味嘅蛋黄酱今日反而成为我新宠,酸酸地之余带有一丝近似咸蛋黄的香味,食薯条食到停唔到口。◆番茄蟹肉扁意粉◇ HKD 125😋大大旧蟹肉喺面,香草同番茄味浓郁,意粉软硬适中,食落几match。而且我冇捞得好匀,食完意粉仲有好多蟹肉沉底,最尾成啖蟹

回头率:🌕🌕🌕🌕🌑

白酒煮青口

◆白酒蓝青口配薯条◇ HKD 168😍

番茄蟹肉扁意粉

◆番茄蟹肉扁意粉◇ HKD 125😋
大大旧蟹肉喺面,香草同番茄味浓郁,意粉软硬适中,食落几match。而且我冇捞得好匀,食完意粉仲有好多蟹肉沉底,最尾成啖蟹肉咁食,好正!

火焰橙酒可丽饼

◆火焰橙酒可丽饼◇ HKD 65😋
火焰就见唔到啦,侍应烧左下d酒直接倒落可丽饼度,可能纯粹挥发酒精?不过冇火焰都唔影响味道嘅,软身略带烟韧的薄饼,橙味浓烈,略带一些橙酒的苦,夹住云呢拿雪糕的甜,加上冰火两重天的冲突感确实令人印象深刻,颇有一些浪漫的法国风情。

◆心灵甘菊茶(柠檬x
心灵甘菊茶
姜x蜂蜜)◇ HKD 42😋
用法压壶装茶,我都喺第一次见。压完柠檬,成杯茶的香气散发出来,姜的加入更莫名有种宁神的效果,好中意。

◆椰青x芒果x热情果 Smoothie◇ HKD 42😋
顺滑又唔会太甜,冇想象中嘅人工香精味,清新自然。芒果味喺主打,椰青同热情果就饮唔太出啦,但系好饮就够了。

💁🏻‍♀️食完感觉喺饱足而不油腻,好健康,毫无负罪感

💁🏻‍♀️哩个价有咁高品质,真喺试得过
沙律
红萝卜汤