2014-01-24 3705 浏览
由「八吉」位于广东道地库铺位开始已经光顾过3数次, 本以为旧铺执左就无再做, 感到非常可惜,直至友人由外国回港, 指定要食此店, 并道出原来只系搬迁, 真系好开心!!去到铺头已经接近2:00pm, 好彩赶得切LAST ORDER : )鳕鱼定食 (8/10):虽然我今次无份食, 不过根据以往, 都知道鳕鱼可以烧得里面咁"又白又滑", 真系一定要数呢间!而且个酱好好食!牛肉乌冬及寿司定食 (8/10):由于当日病左...所以特意点选比较清既牛肉乌冬- 肉质唔错, 就算食左半个钟都唔会话浸到韧- 乌冬应该系手打, 面质有咬口! 加埋少少七味粉, 正呀呀呀呀呀 >v<!!- 寿司还可以, 唔算太突出- 前菜系鸭胸沙律, 味道一般, 都系钟意以往比较和式既沙律- 茶碗蒸蛋好滑, 都算系咁~总体上食物: 话我偏心都好, 呢间暂时系我觉得性价比最高既日式餐厅 (只计午膳定食, 平均约HKD100-180), 尤其系鳕鱼定食, 真系每次去都至少有50%同行既人会点!服务: 侍应反应好快! 以前好似试过要讲英文点菜...唔知依家系咪仲系有广东话/普通话/英文/日文混合频道既侍应? 。﹏
由「八吉」位于广东道地库铺位开始已经光顾过3数次,
本以为旧铺执左就无再做, 感到非常可惜,

鳕鱼定食
鳕鱼定食 (8/10):
而且个酱好好食!
牛肉乌冬及寿司定食
牛肉乌冬及寿司定食 (8/10):
由于当日病左...所以特意点选比较清既牛肉乌冬
- 肉质唔错, 就算食左半个钟都唔会话浸到韧
- 寿司还可以, 唔算太突出
- 茶碗蒸蛋好滑, 都算系咁~

总体上
食物:
服务:
侍应反应好快! 以前好似试过要讲英文点菜...唔知依家系咪仲系有广东话/普通话/英文/日文混合频道既侍应? 。﹏。
环境:
比以前楼底矮左, 铺头细左, 当日因为2pm左右先去到, 所以无咩客人, 但系如果多人既话, 感觉应该都会几焗促

题外话/补充资料: 好明显新铺比旧铺细, 而且好似无左以前果种「和室」, 旧时可以一家人坐低倾密计 XDDDD 另外食咁多次都只系食过午膳定食, 因为实在比晚餐平太多!! :p
2013-12-25
$120+ (午餐)
鳕鱼定食
牛肉乌冬及寿司定食