2009-11-28 9 浏览
今日放半日 , 同左女友一齐去左花之家食lunch , 试试佢地既lunch set , 佢有几样俾我地拣 , 有刺身定食寿司定食烧鱼定食烧牛定食仲有几样 , 唔记得左我自己想点烧牛 , 不过果次夜晚食过 , 今日试第2样 , 我食左个炸猪扒定食 , 初初我谂住 , 炸黎炸去都系一样 , 点知猪扒好juicy , 肉质好软 , 之后问一问经理 , 原来系黑猪 , 唔怪得之啦 , 价钱都唔系贵 , 以黑猪黎讲系平 , 女友点左个便当 , 里面有齐炸物烧物 , 好正 , 可以试晒咁多样野 , 以便当黎讲算系抵食 , 值得一提就系 , 佢地既面豉汤 , 好好饮 , 入面有豆卜 , (俾侍应听到我讲豆卜 , 佢地话果d叫油扬) , 哦 , 又识多样野 , 面豉味系甜甜地 , 好特别 , 我系出面饮过 , 都唔会甜甜地 , 总之唔知点讲 ,总结 : 佢地每个set都有蒸蛋 , 佢地蒸蛋好滑 , 同埋唔会好咸 , 唔会好甜 , 味道适中 , 前菜都好好食 , .................一句讲晒好食女, 价钱就唔算贵 , 最紧要食物唔差 , ok

刺身定食
寿司定食
烧鱼定食
烧牛定食
仲有几样 , 唔记得左

门口
2009-11-28