招聘中
$19,000-$25,000
月薪 (面议)
2019-06-30 194 浏览
喺台湾饮完春水堂嘅珍珠奶茶之后,好挂住佢个味道,原来香港都有春水堂,于是我就同友人去APM果到排队啦🥰我地大约排左半个钟到,因为系星期日,所以都几多人,不过为左杯珍奶我就排下啦,反正排得队ge都唔会难食得去边😍其实仲有一条队喺另一边,果阵系下昼1点半到我地叫左一个牛骨浓汤面,一个红烧牛肉面,一杯珍珠奶茶同埋一杯珍珠铁观音奶茶🤤个奶茶系几好饮ge,不过我就觉得甜左少少,茶味都够ge,不过铁观果杯真系好好饮,可能我钟意饮茶,但系硬系觉得饮唔番喺台湾饮果只味,不过我都预左🥰至于个面呢,我地就觉得个份量有d少,好似食完几啖就冇晒🤤(可能我地大食),友人话牛骨汤果碗有阵M记味,我饮左一啖,都几淡下,牛骨味我又唔系点食得出🤫,个红烧牛肉面我觉得同满XX餐果个好似🤣,不过呢碗野贵好多🥰两碗面个面底都系幼面嚟(我唔知咩面),有d淋,冇咩咬口,个人钟意刀削牛肉面多d🥺,某茶X个面好似仲好食🤫因为个面唔够饱所以我地叫多左个小食🤤,呢个煎ge芋米糕,友人话好似萝卜糕,不过就再淋d,佢就煎得外脆内软,几香口,个糕本身冇咩味,得好淡ge芋头味,我觉得点下个酱会好食d🥰实在太肚饿,所以我地又叫多左个珍珠蛋糕🥰,佢

其实仲有一条队喺另一边,果阵系下昼1点半到

台式芋米糕

珍珠熔岩蛋糕

实在太肚饿,所以我地又叫多左个珍珠蛋糕🥰,佢话系香港限定,食落又真系几普通🥺,就系一旧蛋糕加d cream,珍珠同埋黑糖浆,系普通到冇朋友🥰,冇限定ge惊喜,我去买30几蚊果d珍珠疏乎厘食好过

埋单就用咗咁多,我就觉得唔太抵🥺,不过如果想试下咪试下啰,不过唔洗试第二次啦,要排队都唔好啦
2019-06-30