2019-03-03
今次系第二次黎食,都系用openrice book左位先,原先book左6位,但因为朋友临时唔黎,最后得返4个,去到同店员讲声仲帮我改左果booking 做4位,唔洗等直接入得。经openrice book 位,主餐牌有85折,不过唔包甜品同龙虾。朋友都第一次黎食,好搞笑系甘话餐牌D字细,好难听,我自己之前食过觉得OK既。甘我地4个一人点左一个主食同一个薯条share,再加两个甜品share。主食方面我点左明太子鲜虾牛油果意粉,有一个朋友同我食一样既野,有一个点左,另外一个点左皇牌卡邦拿拉沙河粉,薯条我地点左芝士浓味薯条海苔味。先讲主食。我自己食果个明太子鲜虾牛油果意粉,如果中意食明太子既朋友一定好中意,因为佢条条意粉都挂左明太子汁,而且唔会整得太咸,系好creamy食落好舒服既明太子汁,唔会太湿太干,果汁系岩岩好,食到最后D意粉都仲系有汁,呢个真系好有惊喜,要赞下果汁同意粉真系好夹。至于鲜虾有几只冇咩特别。牛油果都有几旧,不过唔知点解牛油果有D冻冻地,而且好似唔太夹整体,可以考虑将牛油果加落果汁到,令果汁更creamy,同埋唔好雪到D牛油果甘冻,最好系室温,甘就会更加夹到成个意粉。至
至于朋友食既黑松露野菌河粉同皇牌卡邦拿拉沙河粉,佢地都话OK。黑松露野菌河粉一上枱系闻到好香既黑松露味。
同朋友叫左一份芝士浓味薯条海苔味share,呢个小食就令失望啦。首先叫得芝士浓味薯条,我地都会觉得D芝士系会好满泻,可惜图都睇到啦,D芝士系好可怜甘得面头薄薄既一层衣,芝士味真系好不足,薯条方面佢系中型薯条,唔系好厚果种,炸得够热,不过唔够脆。有一个汁俾我地点,但果汁太稀又冇咩味,所以我地都麻烦店员俾左茄汁我地。
至于甜品点左两个,一个系阿华田吉士鸡蛋仔伴雪糕,另一个系士多啤梨荷兰班戟伴雪糕。上次试过蓝莓荷兰班戟觉得好惊喜,但今次就好令我失望啦。先讲果阿华田吉士鸡蛋仔伴雪糕,鸡蛋仔冇咩问题,不过完全冇咩阿华田味,上面果D酱都系朱古力黎,有D觉得佢俾错野。至于果士多啤梨荷兰班戟伴雪糕冇蓝莓荷兰班戟甘好食,荷兰班戟都系好食既,不过士多啤梨味唔出,又少左好似蓝莓荷兰班戟甘有D焦糖爆谷系面,所以整体口感冇甘丰富,可以加返多D士多啤梨酱,成个甜品会丰富D。
整体黎讲,店员服务ok,落单上菜果D都好快手,又会主动加水。食物都OK,只系今次自己食既主食唔错,但share既野都有D小失望啦,不过都仲会吸引到我去食既。