2018-08-09
上次黎过呢间孖宝小馆,今次难得经过上水,决定同老公再黎食过。餐厅虽然系喺上水嘅横街入面,但喺火车站行10分钟就会到,所以都唔算难揾,而且食物味道好,价钱又合理,行入黎都值得嘅。好喜欢四周嘅图画我地叫左个水牛城鸡翼,安格斯牛肉芝士汉堡同海鲜意大利饭。老公爱食呢个水牛城鸡翼,鸡翼剪开一半用串穿上,卖相吸引,色泽好靓。味道主要以酸味为主,带点少辣,非常惹味。鸡翼外层虽然沾满酱汁,但仍然食到鸡皮好香脆,内里鸡肉软嫩多汁。安格斯牛肉有8oz,牛肉质素高,人手打成。连汉堡都可以拣几成熟, 系靓牛肉先可以够胆咁做。 我哋拣咗七成熟, 面包松软, 牛肉够juicy ,配上芝士,生菜,洋葱,酱汁,好食到停唔到口,亦系吸引我地返黎再食嘅原因。海鲜意大利饭看似普普通通,但做法正宗,意大利米有嚼劲,番茄汁酱令饭粒更加湿润,而且分量适宜,酸酸地,好开胃。海鲜用料方面好丰富,有带子,大虾,,鱿鱼,青口...等,全部材料都非常新鲜。可以加28蚊转餐,有汤同餐饮,如果7点半前入座,可以免费转餐,好抵。南瓜汤嘅南瓜打蓉成汤, 啖啖都系南瓜精华,几creamy。餐饮方面有好多选择,猪叫左热桂圆红枣,入口有微微嘅红枣香味,
好喜欢四周嘅图画
我地叫左个水牛城鸡翼,安格斯牛肉芝士汉堡同海鲜意大利饭。
餐饮方面有好多选择,猪叫左热桂圆红枣,入口有微微嘅红枣香味,唔会太甜。老公就要菠萝梳打,甜甜酸酸,好消暑。
最后要大赞一下服务质素,店员好细心,按客人嘅喜好,介绍食物,欣赏呢种热诚,真系加左💯分。