2015-11-22
上次一别之后,每次想起都好挂住M3青口嘅嫩滑、猪鞍嘅爆汁、四重芝士薄饼嘅一碰即碎,更加有人一日到黑都话要再去食M3(有点难Book位)OK!既然系咁,今日就早少少去试下walk in 啦~!都好彩,时间尚早唔系太多人等位嘅时间又系睇menu嘅时候!好,今日就咁啦~!先嚟个头盘《啤梨蓝芝士焦糖合桃沙律》第一啖即刻咬中左旧蓝芝,一拥而上嘅蓝芝香味好正,再配合啤梨夹杂住焦糖合桃嘅香甜味,口感分层好开胃《鲜带子海胆烟三文鱼他他》哗!新鲜到,海胆浓香夹住海水味,再带领味蕾去品尝带子嘅爽滑,去到底层味道最重嘅烟三文鱼他他,明明已经有啲腻,但又被柚子嘅清香酸甜唤醒胃口《帕尔马火腿火箭菜薄饼》又一时心急大力左少少又掐碎饼边~!我真系好感谢发明火箭菜配帕尔马火腿薄饼嘅人,因为佢地真系夹到咩野咁~!(纯属个人口味,如果可以加埋羊奶芝士会更加如虎添翼)《蕃茄海鲜配意大利饭》记得有一次嘅元朗嘅餐厅食过一个难食嘅意大利饭,而今次哩个意大利饭真正满足到我嘅要求,虾脆、带子爽、青口嫩、墨鱼仔Q、有饭芯、口感Creamy。其实,我都好客易满足喳~!《烧澳洲牛柳配香煎鹅肝》牛柳肉质都几嫩火候控制得好,鹅肝嫩滑但味道唔够
OK!既然系咁,今日就早少少去试下walk in 啦~!
都好彩,时间尚早唔系太多人
等位嘅时间又系睇menu嘅时候!
好,今日就咁啦~!
先嚟个头盘
《啤梨蓝芝士焦糖合桃沙律》
《鲜带子海胆烟三文鱼他他》
《帕尔马火腿火箭菜薄饼》
又一时心急大力左少少又掐碎饼边~!
《蕃茄海鲜配意大利饭》
《烧澳洲牛柳配香煎鹅肝》
牛柳肉质都几嫩火候控制得好,鹅肝嫩滑但味道唔够浓香
《Tiramisu 》
虽然哩个Tiramisu卖相讨好,但无冧酒味道,我比较喜欢食到加入冧酒(或其他酒)嘅做法,因为我觉得冧酒、咖啡再浑和朱古力先至会产生一种浪漫嘅感觉