2020-12-07 129 浏览
无能嘅政府加上自私自利嘅老舞群组搞到全港人埋单,变返限聚令嘅两人一枱,好唔容易先约到个朋友出嚟食返餐饭吹吓水。今次又来到荃湾呢间餐厅,上次你食过环境舒适又好味,就带埋个朋友嚟食。由于限聚令嘅关系搞到要整D板档住,不过反而增加左私隐度。同上次一样佢有一个Special Menu放喺门口:再睇吓其他餐牌:我哋每人叫咗一个set。前菜有两款包,浸落啲忌廉汤度好夹,包亦都好松软。冻朱古力咖啡,大大杯满到泻,卖相好靓,咖啡味香浓。朋友嘅朱古力奶昔,亦都系即场调配,高级。香烤意式烤原条牛面肉,上菜帮我地切好,牛面肉非常之淋,识落一啲渣都冇,调味亦都好出色。海鲜拼盘,有足足三块海鱼,其中一款应该系鲈鱼嚟,口感一流,滑到入口即溶嘅感觉,大虾青口同蚬肉都非常新鲜,再配埋即焗嘅薯仔,非常满足。套餐仲包埋甜品,大大嚿嘅士多啤梨味蛋糕,两个麻甩佬都食到好饱。顺带一提,餐厅以猫作为主题,有个大电视播下啲猫嘅有趣短片,我哋喺餐厅嘅时候仲帮我买Tom&Jerry,好有回忆啊!真系一个聚脚好地方。
由于限聚令嘅关系搞到要整D板档住,不过反而增加左私隐度。

同上次一样佢有一个Special Menu放喺门口:

再睇吓其他餐牌:

我哋每人叫咗一个set。

前菜有两款包,浸落啲忌廉汤度好夹,包亦都好松软。

冻朱古力咖啡,大大杯满到泻,卖相好靓,咖啡味香浓。

朋友嘅朱古力奶昔,亦都系即场调配,高级。