2016-08-19 461 浏览
咖啡弄系香港都开左有一段日子,不过人气依然高企。食餐饭至少要排成个钟。所以,我一般都选择系周末下午茶先黎食,条队会少d人。另外,我觉得佢既野食比较适合下午茶。同朋友两个人黎排队,想节省排队时间所以选择左搭台,但因为星期六,都要等半个钟。幸运地,上到去佢比左张独立二人台我地坐。因为想食个松饼,所以就算几想食多几款野,都忍住唔叫,只系叫左个总汇三明治。总汇三明治 (4/5分)次次黎都系必选呢个三明治,虽然其他三明治/面包都好吸引,但呢个比较多野食,如果只叫一份,都会选择叫呢个。呢个除左三明治,仲有蛋沙律、薯片,真系好满足。三明治入面块肉,好嫩好多汁,偏甜。个人太爱甜野,面包焗到好脆。三层面包夹住甘多新鲜既𩠌,好正。蛋沙律好扎实,多蛋。鲜果冰淇淋松饼 (4/5分)朋友选择左呢个鲜果,真系好多生果,冰淇淋系菠萝味既。松饼真系好厚实,因为佢系完全无加水只加左少少奶,所以真系好扎实,每块都甘厚,真系食一块都饱。松饼好香蛋味,单独唔会甜,加上cream食几好。印象中香蕉个款系有一球custard,加落松饼食岩岩好。个汁系黄色小球个只生果既汁,好酸,我唔钟意阵味。(虽然每次都会想食个厚实松饼,但真系只

总汇三明治
总汇三明治 (4/5分)
鲜果冰淇淋松饼
鲜果冰淇淋松饼 (4/5分)
(虽然每次都会想食个厚实松饼,但真系只能够食得落一块。所以真系有4个人先好叫松饼)

餐厅规定一人一定要叫一杯野饮。最出名既饮品应该系冰滴咖啡,真系好饮既。但因为我饮完会训唔到,所以叫左都好出名既冰鲜果茶。
冰鲜果茶
最后,不得不赞呢到既侍应醒目同好服务。话说呢到每张台既分隔位置比较细。隔离台有个女仔经过张台坐入去梳化位既时候,整泻左我地张台杯水,d杯仲倒左去我地份三明治到(仲有成半份未食,三明治湿晒)。个侍应见到甘,好醒目甘话换过一份比我地,真系好好服务!
总汇三明治
鲜果冰淇淋松饼