2020-11-28
Kerry Hotel afternoon tea x atelier cologne atelier cologne 用咗四款最经典嘅香水味,Orange Sanguine 赤霞橘光、Love Osmanthus 桂香月夜、Oolong Infini无极乌龙、Clementine California 加州盛夏,再配合特选食材做左八款嘅咸甜点。个人觉得咸甜点都整得几出色,特别系甜点:雪白世界和圣诞树头蛋糕。雪白世界有桂花啫喱,顶层铺满荔枝泡沫;味道清新得黎又唔会太甜,荔枝同桂花又好夹👍🏻树头蛋糕用左黑朱古力整,中间加埋焦糖饼干,脆脆口感好味道。唯一最奇怪系枝竹忌廉奶泡,当你以为佢系甜点既时候,个奶泡竟然系咸既(黑人问号❓)个下冲击都真系几大😫成个味觉都变得好怪。小编偷偷望隔离枱既食客,有位男食客食到样都变埋😂好彩唔系得我一个有咁既感觉今次既afternoon tea仲送左atelier cologne 香氛陶瓷同1ml香水,用黎做圣诞装饰一流🎄价钱:688/2位
树头蛋糕用左黑朱古力整,中间加埋焦糖饼干,脆脆口感好味道。
价钱:688/2位