2016-04-12 1063 浏览
小食并盘,炸虾饼新鲜炸起金黄松脆,闻得到的虾鲜味,外层香口,里面虾胶劲弹而结实,卤点甜酸酱就更醒神。炸鱼饼,强烈而霸道既柠檬叶味道,鱼味浓渗著咸香,像鱼蛋般富弹性。扎肉卷,外皮炸得香口脆脆,肉质有咬口,咸咸的肉香。四眼姐姐您到底知唔知咩叫做串烧呢?依盘野边忽似串烧呀呀?打电话时都觉得奇怪点解生菜包连串烧并盘要收我百七蚊,比完钱已经再问多次我要串烧并盘㖞,有无错?您真系冥顽不灵,仲要话正确无误。仲要话刚刚用晒虾胶要即做,所以要等耐少少。我心谂虾胶点串烧呢!最终等左廿分钟!串烧并盘只需 $42,小食并盘要 $104 架,最大问题系食唔晒好浪费,而且除虾饼外,其他我唔多钟意食呢!春卷无掂过、鱼饼一旧、札肉卷一旧、虾饼两件,好饱食唔落喇!猪肉生菜包加辣,开呀!又系咁,有点失望。炒到水汪汪,无咩色水,卖相麻麻,大打折扣,闻就香喷喷。炒得香喷喷,有香茅、洋葱、干葱头、等等。猪肉生菜包加辣,又系浅色师傅炒呢,劲湿影响镬气又唔辣啰,香料味又唔够突出。好采酸味够重,猪肉汁又够多,捞混再用鲜爽生菜包住食都美味可口。记得有一两次系深色师傅炒,上色够深,程啡色既猪肉松,卖相较较好,够干够辣够香口,厚口味又好食

记得有一两次系深色师傅炒,上色够深,程啡色既猪肉松,卖相较较好,够干够辣够香口,厚口味又好食少少。半盒都系汁,有无加辣架?同平时差不多乍㖞,味道够酸十分开胃,肉味浓又多肉汁,爽脆生菜卷住大量馅料塞入口,又几好食既。

衰在劲湿啫,一咬喷到成手都系啰!可能太多肉汁,所以连香料味都盖过,太湿又将辣味冲淡晒呢!大量肥猪肉好有赵头又非常香口,系唔多健康啫。肥猪肉并上肉松有咬口,质感有趣。酸味浓溢出微弱辣味,当然开胃,食极唔厌。

我叫加辣但好似比平时仲淡左啰。幸好够酸,味道够浓,有紫洋葱干葱头免强够香口,肉松有咬口又香喷喷,用生菜卷住食都好好味!如果劲辣就更刺激更好心啦。

生菜鲜爽多水份,一浓一淡配搭得宜好味道。加辣都唔辣既,劲多肉汁,好湿㖞!都劲多肥猪肉,我都明白要有肥猪肉先香既。成盒生菜包食晒已经好饱,仲点食得落咁多小食呀!人家一心想食串烧架!

本想食蛇羹饮蛇汤,但蛇王兄被大舖搬细舖,依家得两张圆枱仔只坐得七八个人乍,行过见到坐满晒阿叔,兜个圈比多次机会您,仲未舍得走,仍然无位,我又唔想外卖蛇汤蛇羹,算!转去饮冬阴功汤食生菜包。

大虾冬阴功汤,劲酸我钟意,香茅及椰奶味强烈而辣味较弱,质地厚带黏,虾味唔多突出。虾肉咽韧不爽,基本上无味道的!饮完泰拳,打个冬阴功汤补补去先,以泰补泰麻。

泰式炸虾饼,高质有料到,正!刚刚炸起新鲜出炉,金黄松脆、干爽香口,食到索索声,听得到的美味!虾胶渗出肉汁,鲜味弹牙有灵魂,绝对唔会系翻热死尸食物!沾上甜酸酱就更醒神美味,大满足!

海南鸡半只,点解又有骨架?我讲明要去骨架㖞,依家取消左?上次又系有骨。冰鲜鸡味道明显不过,鸡肉微滑硬净实实的,鸡味微弱,油感十足,香甜味好削,麻麻地。质数、味道都系泰亚莱、唐人坊较高水平。

点解今次海南鸡有骨架?颜色深黄就够晒靓喇,但鸡味弱又食到成口油呢。无天然肉香或鸡甜味,配上泰式酸汁免强合格。宅到自尽!lunch 牛腩面外卖,dinner 又黎多剂外卖!
小食并盘
泰式炸虾饼
大虾冬阴功汤
海南鸡半只
海南鸡半只
2016-03-30
等候时间
30 分钟 (外卖自取)
泰式炸虾饼
  • 猪肉生菜包