天氣咁凍 又係時候出動食火鍋!今次呢間餐廳唔止有火鍋,仲有雞煲同埋卜卜蜆煲食添😋😍.🍴鴛鴦卜卜蜆煲 💰198⚡️我地揀左一邊係中辣湯,另一邊就招牌蒜香~ 蜆嘅數量超級多😱 多到成個煲係滿晒🤣 蜆肉新鮮冇腥味,雖然間中蜆有少少沙,但鮮甜味搭救番啦😆.🍴至尊牛拼盤 💰448⚡️三層架放滿四個唔同部位嘅牛肉,多到有震撼嘅感覺🤩 肉質新鮮而且牛味濃,當左我最鍾意嘅係牛肩胛,夠油花,入口好香😋.🍴美國黑豚肉💰118⚡️豚肉幾香又夠油脂,但食落唔會膩,配埋麻辣湯底又幾夾~.🍴珊瑚蚌💰98⚡️輕輕焯下就食得,口感好爽,帶有蚌類嘅鮮甜味。而且份量一啲都唔孤寒,每塊都好大片~..總評:餐廳用料新鮮又大份,食物質素絕對對得上佢個價錢~而且食物選擇好多,值得再去!————————📍 為食仔海鮮火鍋專門店 (旺角)旺角白布街4號地舖

🍴鴛鴦卜卜蜆煲 💰198
🍴至尊牛拼盤 💰448

🍴美國黑豚肉💰118

⚡️豚肉幾香又夠油脂,但食落唔會膩,配埋麻辣湯底又幾夾~
🍴珊瑚蚌💰98

————————
📍 為食仔海鮮火鍋專門店 (旺角)
旺角白布街4號地舖
2020-12-07