2021-04-27
虽然冬天好似已经离我地已去 但依然好想食一个惹味既煲仔饭(^_ ̫ _^)▫️千变万化自选煲仔饭(滑鸡件/鲶鱼/腊肠)💰78↬煲仔饭系即叫即煲 所以要等概二十分钟 食完个花蛤就到左 时间岩岩好 店员会拎埋支煲仔豉油同猪油俾你自己加 再焗多一阵先食 滑鸡件肉质够滑 豉油猪油同腊肠啲油 浸左入饭到 捞埋一齐食好好味😋 不过可能落得唔够多猪油所以唔够香 鲶鱼好有惊喜 好滑而且好浓味 食到最后就梗系要食饭焦 基本上成个煲底都系饭焦 可以完整地起左成个煲底既饭焦 好脆但会食到痴牙 整体不错 如果𩠌可以再多啲就好(。・ω・)ノ゙▫️酸菜煮花蛤 💰103↬ 见到人地食就想试下 花蛤份量都算多 有大概20只 好入味 小小辣 酸菜微酸 入面仲有豆卜索哂啲汤👍🏻ᐠ ♥︎ ᐟ店内主打煲仔饭 仲有其他小菜串烧同煲仔粥 🐼第二次食觉得味道冇以前咁出色 但都好好食 🐰第一次试都觉得好食 而且都多人排队 冬天就系要食暖笠笠既煲仔饭\(´ω` )/
▫️千变万化自选煲仔饭(滑鸡件/鲶鱼/腊肠)💰78
▫️酸菜煮花蛤 💰103