2021-11-16 153 浏览
👉🏽香芋腊味油鸭煲本身唔系特别钟意香芋阵味,一上菜都已经闻到好劲既芋头味,以为食落借好讨厌😵‍💫 但胆粗粗咬咗旧香芋一啖,发觉又冇我想像中咁难闻,同埋咬落去好淋!!!连我咁唔钟意食芋头都觉得佢几好食,食左半份咁济🤭🤭加上佢有好多腊肉同埋腊肠同油鸭,成个煲劲香🤭🤭但如果斋食会比较咸,所以送饭一流!!!!仲要呢排天气咁冻带返个煲黎食十级暖胃😙😙个人认为呢个煲有惊喜,食落好有香港味道,有几可可以系冰室食到腊味煲🤪🤪我会高度推介呢个煲,令本身唔食芋头嘅我都会食😌😌👉🏽鲜茄猪软骨煲一上枱一个煲啲汁仲喺度滚下滚下,见到都觉得暖😗猪骨煲入边啲蕃茄好多,但唔系淋到一pat pat,钟意食蕃茄嘅人就有口福啦😚而猪软骨份量都好多,咬落都唔会话好硬,本人比较钟意有咬口,所以好钟意食啲猪软骨,好够软骨部分比我丧咬(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)👉🏽阿华田雪山本身以为杯阿华田雪山系佢整定俾我,但原来系自己开包燕麦粉倒上去,咁先好!唔会一上枱啲燕麦就淋晒😵‍💫重呻一次!本人钟意有咬口,所以饮杯野个阵啲燕麦仲脆我会好满意😙😙😙同埋杯阿华田都好够甜,唔系沟左好多水hea我😌小朋友一定好钟意饮🤪🤪整体黎讲冬天黎呢间冰室食个煲真系很不错!

👉🏽香芋腊味油鸭煲

👉🏽鲜茄猪软骨煲

👉🏽阿华田雪山

整体黎讲冬天黎呢间冰室食个煲真系很不错!再次极力推介香芋腊味油鸭煲好有香港特色(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)同埋佢有送个椰子猪骨汤,饱到发癫!冬天又饮汤又食煲,成个人暖晒😋😋
2021-11-16
  • 香芋腊味油鸭煲