2018-12-21 76 浏览
大角咀一直食嚟食去都系一间米线,但其实佢周边有好多好特别嘅小店,呢个新嘅商场唔知几时开左,其实冇乜嘢食,得呢间主打关东煮嘅日本餐厅,见冻冻地就入咗去食。原来佢系自助形式嘅关东煮,自己出去counter拣想食咩关东煮嘅食物,店员帮你拎返位之后再加调味料就食得。关东煮有好多款拣,最钟意系年糕包,牛筋同萝卜。牛筋真系不得了,温度非常烟靭,好松软而且索晒啲汁,佢个关东煮嘅汤底亦都系一赞,同日本整嘅关东煮未到基本上有八成相似,其实都系讲紧个甜味,所以有啲真系去咗日本居酒屋嘅感觉。除咗关东煮佢呢度仲有觉得串烧食。牛舌就一定要食㗎啦,但系佢个和牛粒串真系值得推介,烧完基本上有八成熟但系非常juicy而且好软熟,牛未亦都非常突出。另外仲有好多佐酒小食可以俾你饮住啤酒或者日本就慢慢倾计,不错。

牛筋

烧烟肉车厘茄

南瓜

除咗关东煮佢呢度仲有觉得串烧食。

牛筋
烧烟肉车厘茄