2024-12-24
今日放假约左朋友黎到宝琳行街,夜晚嘅时候朋友提出想打边炉🍲跟著我地即刻上Openrice揾下有边间餐厅打边炉,咁岩见到牛摩啦🤭我同朋友都好中意食猪肉,所以简左Level3 阿古豚梅肉 $258🐷,先讲下汤底先,有成9款可以选择,我地简左长野苹果汤🍎同埋虫草花鸡白汤,苹果汤好惊喜,甜甜地好重苹果味🩷虫草鸡白汤都好浓郁,好好饮😆自助吧重有各款酱汁、食物、饮品同甜品比客人自己拎,当中都有好多种类可以选择👍👍如果大家好饿,而d食物未熟嘅话,绝对先建议大家重可以扫QR code order住d熟食先🤭熟食都有多款选择,例如章鱼小丸子、炸鸡软骨、枝豆等。。。肉类方面,牛肩胛同牛腹肌肥瘦均匀,唔会好薄,而且食落重好有牛味, 阿古豚猪肉每片系大大片,个人认为加落苹果汤度甜甜地,几好食🤭🤭食到尾声一定要食个甜品作结,甜品柜有啫喱、泡芙、大福等等选择,不过我十分推荐大家食北海道乳酪雪糕🍦,因为好重乳酪味🥛,好好食😍总括嚟讲,餐厅环境舒适,服务员有礼貌👍食物上菜速度快😍冬天真系好适合打边炉🍲牛摩绝对系一个好选择😎😎下次有机会一定会再去😆😆