2024-01-07
前几日天气咁冻,梗系要去我最钟意嘅火锅名店方叔叔打个靓边炉啦😎 中环分店环境又大又靓,服务好周到,唔怪得晚晚都爆满😆🌟汤底: 羊肉锅/特辣 鸳鸯锅底新推出嘅羊肉锅,啱晒冬天进补,梗系要试吓🫶🏻羊肉有好多旧,系好清甜嘅羊肉白萝卜锅🤩 钟意食辣嘅我哋梗系要拣返个特辣汤底啦😎 又香又麻超正🫶🏻🌟鲜拼九宫格拼盘 $248 呢个拼盘啱晒有选择困难症嘅我😆 成个拼盘有齐九种食材,包括各款丸类、卤水猪手、卤水金钱肚,麻辣牛肉、珊瑚蚌、黄喉,基本上好多必叫嘅嘢都有齐,性价比几高🫶🏻 卤水猪手同卤水金钱肚真系好有创意,估唔到用嚟打边炉又几好食㖞😎🌟鸭血 $88劲钟意呢度嘅鸭血,劲嫩🥰 同麻辣汤简直系绝配,必食之选🫶🏻🌟鲜龙趸片 $88方叔叔嘅龙趸片肉质非常鲜嫩弹牙,半分$88有好多件,非常抵食👍😍🌟蔬菜:莲藕片、皇帝菜、粟米、唐生菜我日日食咁多美食,梗系要叫返多啲蔬菜啦😆 呢度嘅蔬菜配料真系好新鲜,大家如果有拣麻辣锅嘅话,一定要叫莲藕片😆 超好食呀😆🌟水仙乌龙柠檬茶 $58劲大杯🤩 清新解腻🫶🏻🌟日本七宝札幌生啤 $58
🌟汤底: 羊肉锅/特辣 鸳鸯锅底
🌟鲜拼九宫格拼盘 $248
🌟鸭血 $88
劲钟意呢度嘅鸭血,劲嫩🥰 同麻辣汤简直系绝配,必食之选🫶🏻
🌟鲜龙趸片 $88
🌟蔬菜:莲藕片、皇帝菜、粟米、唐生菜
🌟水仙乌龙柠檬茶 $58
劲大杯🤩 清新解腻🫶🏻