2025-01-04 113 浏览
预早几日订咗个羊腩煲,第一次试,所以净系嗌咗个一至三人份量。早咗出新蒲岗,喺附近食咗碗面先,但系上到嚟都仲未有得攞,咁就索性食多个下午茶叫咗佢个鸡髀试吓。个size就真系细咗少少,不过食得出佢个鸡髀系有诚意嘅,因为个鸡髀个底味做得唔错。食完个鸡髀对个羊腩煲都几有信心。个羊腩煲用外卖保温袋外拎走,有保温袋载住相当贴心,返到屋企都系暖嘅。一至三人份量,都几足料。肉量够,唔会净系骨,个羊都炆得够腍。另外值得一赞系个糯米饭,劲多辣味。因为老板娘初头提供𠮶张相,以为佢一至三人餐羊同糯米饭各两盒。点知原来系各一盒,搞到食到到喉唔到肺。觉得下次三人可以嗌四至六人餐都唔过份。事次用餐位自费项目。