呢间芽笼平时食 lunch 都会同同事去食,因为啲野价钱公道又无加一跟住我发现原来近排佢地仲推左个一人前火锅,重点系喇沙汤底!仲要先 $88!! 所以我即刻就揾左晚去左试!📍喇沙一人锅 $88 冬日限定一人锅,个 set 有一份醉鸡,牛板键同埋蔬菜盘~ 除左喇沙佢仲有肉骨茶同椰子鸡,冬天食其实一流~~ 喇沙汤都算浓,但无得再 REFILL喇沙汤了,之后只有鸡汤 ;花雕鸡有4件左右;牛板键真系有5块 至于配菜就自已睇,佢同图片真系一样HAHAH! 我觉得 $88 呢个价好抵食,但佢呢个唔系SET 无得话加钱要野饮,我觉得就争啲,因为打边边点都要饮野架 MA! 朋友就食返海南鸡📍海南鸡配鸡油香饭+紫菜鱼丸汤:海南鸡嘅鸡肉好嫩滑,鸡肉肥而不腻,蘸埋佢哋嘅三色酱就更好味,三色酱有我最爱嘅香甜黑豉油,可以更突出鸡肉嘅鸡味。而配埋嘅油饭有阵阵嘅鸡油香味,就咁食都好好食,加埋鸡一齐食,变相等于有双重嘅鸡味。最后食咗较油腻嘅嘢,可以饮返碗紫菜鱼丸汤解一下油腻感。📍美禄哥斯拉:美禄味香甜,甜度适中,而表面仲有美禄嘅脆球,令美禄嘅味道更浓郁~~📍手工拉茶:我觉得佢味道偏甜,好似台式𠮶种奶精味奶茶我超钟意

喇沙一人锅

📍喇沙一人锅 $88

朋友就食返海南鸡

📍手工拉茶:我觉得佢味道偏甜,好似台式𠮶种奶精味奶茶我超钟意HAHA
喇沙一人锅
  • 喇沙一人边炉