2024-01-29 438 浏览
冻冰冰既天气一定要食返热辣辣既野,唔想下下打边炉咁热气,就揾左呢间村爷爷试下,当日就算8点半去到门口都排晒长龙,就知我冇简错啦! 虽然要排队,但老板好好咁系门日先帮客人落左单,等我地埋到枱唔使一阵就上齐野食,真系要赞一赞!💕💕我同男朋友分别叫左个花胶·《龙趸》螺片海鲜龙虾汤泡饭同鲍鱼花胶虫草花鸡煲翅,再叫左个爷爷三宝食。野饮男朋友就叫左个石榴梳打$18,我就贪得意叫左杯鲜果茶$36,唔系讲笑杯鲜果茶系好surprise既,冇谂过会有大半个热情果同火龙果系面,饮饮下原来仲有两大旧芒果肉系底,好正! 🥳爷爷三宝$45爷爷三宝入面系有炸南乳鸡翼同炸鱼腐各3只加一旧炆冬菇,卖相平平无奇,但炸南乳鸡翼都大只好香南乳味 ; 冬菇系超入味好好食 ; 炸鱼腐就一般般唔够热。花胶·《龙趸》螺片海鲜龙虾汤泡饭 $108 龙趸好大块!!! 龙虾汤唔似平时西餐既龙虾汤咁得个咸字,系好鲜甜既,而且料好足!!入面除左有龙虾仲有几种海鲜配料,有 鱿鱼、青口、蚬等等,最紧要系有大大旧花胶·同螺片。鲍鱼花胶虫草花鸡煲翅$168套餐+$15套餐系包左一个饭, 一碟辣豉油同一碟油菜,叫完套餐有D后悔,因为汤入面除左系有大

爷爷三宝$45

花胶·《龙趸》螺片海鲜龙虾汤泡饭 $108

鲍鱼花胶虫草花鸡煲翅$168套餐+$15
套餐系包左一个饭, 一碟辣豉油同一碟油菜,叫完套餐有D后悔,因为汤入面除左系有大半只鸡,仲有一只鲍鱼、鱼翅、珍珠带子等等配料,而个金黄色既汤系精华,将饭浸落浓浓既鸡汤加埋其他配料一齐食,食完全身都暖立立。个餐仲包埋两只手套,俾我可以手撕鸡,再点下佢地秘制辣豉油,完美!

虽然环境迫咗少少,但全单冇加一,真心一推!👍🏻
爷爷三宝
鲍鱼花胶虫草花鸡煲翅