2023-12-25 49 浏览
冬天❄️咁冻当然要食我最爱既边炉啦,今晚黎到T.O.P商场地库food court内食火锅放题,暖下个身😼。我地叫左中价位既澳洲和牛牛小排 $388/位,呢度特别既地方系每人一锅,够晒衞生干净,我地两人分别叫左蕃茄浓汤以及鸡白汤。随汤底会附上两碟肉,其中一碟系主角澳洲和牛牛小排,色水都几靓,同埋脂肪少😛。相比起熊本猪梅花肉片既肥膏较多,都系食牛肉既性价比高D🤭。海鲜方面,带子同沙白都大粒,而沙白系冇沙架👍🏻 。另外,有个小贴士俾大家,叫海鲜一定要讲明要几多份,唔系每位侍应都会醒目问你要几多份,试过有一转只系讲左想要虾同带子,结果只系黎左一只虾同一只带子🥹🥹。同埋觉得餐厅要整番个QR code落order呀,除左自助区外,叫肉同埋海鲜都要叫侍应落单,满座时侍应都忙,举手举到手仔都软埋😿。讲番自助区先,蔬菜类🥗用左胶盒好企理咁装住,另一边既丸类选择都多,罐装饮品有台湾茶同埋忌廉梳打,另外仲有汽水机同咖啡机,临走前饮番杯暖野好舒服😌。甜品方面,有个位可以自己整窝夫,不过我地后尾食到好饱冇整到🤣,系食左朱古力味雪糕,都几浓味,仲可以加埋熊仔🐻饼做装饰😚。

相比起熊本猪梅花肉片既肥膏较多,都系食牛肉既性价比高D🤭。