2018-12-21 210 浏览
新蒲岗出名又多嘢食又够平,呢间新开晚烧皇烧烤都一样非常抵食!餐厅除咗有鸡煲、打边炉之外,仲有串烧食,价钱经济实惠,而且食物种类又够多元化。墙上写有是日新鲜海鲜推介及价钱!鸡煲绝对系冬季必食之选!呢度除咗有麻辣鸡煲仲有胡椒猪肚鸡煲、椰子鸡煲及药膳鸡煲。同honey两个人只叫了半只麻辣鸡煲,份量都颇多呢!麻辣鸡煲可选不同麻及辣度。我哋所选嘅BB级麻辣度,就算唔食辣既朋友仔都会岩食喔!鸡件入口甜甜地,随后渗出微微既辣劲,非常滋味!食完鸡煲,追加了火锅配料打边炉。手打虾滑非常之有质素,入口非常爽弹,非常值得吃!即叫即炸既响铃够哂新鲜,滚一滚就食得,响铃吸收晒汤底精华非常好味!特级牛肩肉肉味浓郁,虽然脂肪部份唔系太多,但肉质依然滑嫩。日本黑豚猪腩片比起一般嘅猪肉味肉更加浓!猪腩片脂肪较多,入口油脂香味系口腔激发!食鸡煲食到热辣辣当然唔少得饮汽水啦。咸柠七同咸柠乐都原罐汽水奉上,够哂份量!我觉得就算唔食鸡煲,单吃串烧都100分呀!烧蜜糖芝士肠,一串有五条,份量比预期中多。芝士肠烧得外皮脆卜卜,一咬落口入面既芝士汁喷发,食既时候绝对唔可以心急呢

墙上写有是日新鲜海鲜推介及价钱!

鸡煲绝对系冬季必食之选!
呢度除咗有麻辣鸡煲仲有胡椒猪肚鸡煲、椰子鸡煲及药膳鸡煲
同honey两个人只叫了半只麻辣鸡煲,份量都颇多呢!
鸡件入口甜甜地,随后渗出微微既辣劲,非常滋味!

食完鸡煲,追加了火锅配料打边炉。
手打虾滑非常之有质素,入口非常爽弹,非常值得吃!
特级牛肩肉肉味浓郁,虽然脂肪部份唔系太多,但肉质依然滑嫩。

日本黑豚猪腩片比起一般嘅猪肉味肉更加浓!
猪腩片脂肪较多,入口油脂香味系口腔激发!

鸡煲食到热辣辣当然唔少得饮汽水啦。
咸柠七同咸柠乐都原罐汽水奉上,够哂份量!

我觉得就算唔食鸡煲,单吃串烧都100分呀!
烧蜜糖芝士肠,一串有五条,份量比预期中多。