2023-12-27
天气冻冻地,想食羊腩煲暖下胃,同老公行尖沙咀,见到八月茶室有羊腩煲,仲有川菜,见到价钱几经济,一于入去试下。餐厅环境阔落,装修时尚,我哋坐到卡位好阔落,餐厅一角仲有自助茶水间,够哂方便。双冬黑华羊腩煲:有火炉煲住暖笠笠,羊腩好大件份量多而且肉质鲜嫩多汁,一啲都唔骚,仲有好多配料,枝竹吸收晒羊腩汁好正,马蹄又爽又甜,跟餐仲有一碟唐生菜,吸收晒羊腩汁超正。招牌酸菜鱼:鱼汤酸酸辣辣好惹味,鱼肉嫩滑冇骨,配上酸菜薯粉同埋莴笋好惹味,跟餐嘅热柠水都唔错,柠檬唔会苦。沙茶芥兰炒牛肉:沙茶酱好香,牛肉嫩滑多汁,芥兰清甜爽脆,送饭一流,跟餐嘅冻柠水茶味香唔会太甜。金银蛋浸白菜仔:白菜仔分量多而且够爽甜,配上皮蛋咸蛋嘅上汤味道一流。呢间餐厅除咗价钱经济实惠,款式选择仲好多,而且质素好好,值得推介👍🏻
招牌酸菜鱼:
金银蛋浸白菜仔:
白菜仔分量多而且够爽甜,配上皮蛋咸蛋嘅上汤味道一流。