2023-02-16
呢几日又凉返d, 心痒痒想去打边炉,见到Canton Pot几高质咁,又出左个「冬日花胶滋润系列」,就嚟烚下烚下🤩✨花胶炖响螺汤 - 系新系列其中之一,个汤滚起后,职员会 帮我哋装起两杯,试下头啖汤先,饮落口好清甜,之后就可以食花胶先,材料都几丰富,有花胶、桂圆、响螺、淮山、 红枣,够晒养颜😍✨牛一快乐火锅蛋糕 - 摆碟好养眼,真系砌左咁蛋糕咁,仲插左个生日牌,好有feel😂 上层系A5级鹿儿岛萨摩和牛,中间系本地牛颈脊,而下面系美国牛颈脊~ 和牛几肥美,入口即溶;本地牛颈脊牛味重有口感😋✨珍宝海鲜汇海洋拼盘 - 爱尔兰蛏子同南非鲍鱼片好鲜甜爽口,我地因为唔食得虾滑,所以转左做墨鱼滑,弹牙又好味🤤✨西班牙橡果黑豚肉 - 砌到玫瑰花咁好上镜,唔会太肥,口感唔错👍✨澳洲M5和牛芝士饺 - 我地叫左半份,里面系热溶芝士,好滋味😜✨花胶陈皮红枣糖水 - 食饱饱饮埋碗滋润糖水劲满足!足料又唔太甜系值得推介嘅🥰✨竹蔗茅根 - 打边炉梗系要饮d清热野,一jar都装到4-5杯,几清甜易入口另外要赞嘅系职员会定时过嚟帮我地撇走火锅面头嘅油,同埋好有耐性咁介绍唔同嘅拼盘☺
✨西班牙橡果黑豚
肉 - 砌到玫瑰花咁好上镜,唔会太肥,口感唔错👍