2023-12-11 408 浏览
今日去香港已仅存唔多嘅冬菇亭食午餐餐厅内唔算大, 装修以泰式为主我地叫左五样野醉猫炒河$52 - 有肉碎、香叶、豆角及辣椒, 有啲辣河粉唔够散开, 有啲系一旧旧, 上唔到色, 味道方面够浓味, 甜咸辣味几平均, 豆角爽口, 肉碎咸香, 个炒可炒得好油, 底下系生菜,已经吸晒好多油.无骨猪手饭$55 系招牌菜, 上台时仲热辣辣, 猪皮系同猪肉分开, 明显系加番上去, 仲有半只蛋, 都算入味, 仲有半只蛋, 都算入味, 仲有小小杂菜, 油比较多左啲迷你泰式凤爪, 跟餐加16蚊 , 份量唔多, 凤爪只有两三件, 配料洋葱好食够酸够辣, 唔食得辣唔建议叫墨鱼饼3件, 跟餐加13蚊 , 墨鱼饼一般, 比较薄身冇乜口感, 因为薄唔够爽口弹牙, 饼中亦唔见有墨鱼粒, 差左啲野感觉, 另外都比较油最后加左28蚊, 叫左个芒果糯米饭, 加左椰浆系糯米饭上面, 糯米饭加左班兰汁做到绿色, 个糯米饭味道都可以, 但好唔钟意个质感, 比较黏口同好似糯米糍.总结平民价食到泰式风味, 如果墨如饼同糯米饭可以改进就更好, 野食都几油而家改左方式落单, 职员会比纸你写低代号
今日去香港已仅存唔多嘅冬菇亭食午餐
餐厅内唔算大, 装修以泰式为主
我地叫左五样野
醉猫炒河
醉猫炒河$52 - 有肉碎、香叶、豆角及辣椒, 有啲辣
无骨猪手饭
泰式凤爪
墨鱼饼
芒果糯米饭

而家改左方式落单, 职员会比纸你写低代号
2023-12-09