2024-07-12
要系铜锣湾揾酒吧餐厅?呢间充满神秘感,冰岛风格🧊又啱唔啱你?整间餐厅以黑色为主题,石墙都系以黑色岩石作装饰,座位底下透光冰设计,餐厅中间仲有一条光柱会间唔中喷烟💨好有情调😌To start with - Uni lobster bisque arancini ($228)大推!好惊艳😍系以整碎嘅龙虾肉再加龙虾汤煮成,再加面包碎去整饭团面系日本小樽嘅海胆同埋sour cream去平衡返个味,海胆超级新鲜,一咬落嚟味蕾即刻受到冲击😍因为有好多个层次,好丰富,而且又配合得好好,高级享受😋Signature cocktail - KoKo Ringo ($120)顶系以椰子打成嘅泡沫底系以Gin,斑斓同埋青柠去调味清新到好似去咗泰国,酸甜开胃又好饮🍹一定要试下饮返杯!Main - butter sake clams pot ($228)我会再返嚟食呢道菜!未见过手掌咁大只蚬,清酒煮蚬超级鲜甜,好吸引!有少量年糕喺底去吸成个劲鲜味嘅汁😛Main - crispy short rib ($268)开头以为系猪,原来系牛嚟㗎!系以山楂牛骨肉桂去熬汁牛扒虽然全熟,但系好滑配菜薯蓉更加系超级出色,食得出
顶系以椰子打成嘅泡沫
底系以Gin,斑斓同埋青柠去调味
清新到好似去咗泰国,酸甜开胃又好饮🍹
一定要试下饮返杯!
我会再返嚟食呢道菜!
未见过手掌咁大只蚬,清酒煮蚬超级鲜甜,好吸引!
有少量年糕喺底去吸成个劲鲜味嘅汁😛
开头以为系猪,原来系牛嚟㗎!
系以山楂牛骨肉桂去熬汁
牛扒虽然全熟,但系好滑
配菜薯蓉更加系超级出色,食得出好香嘅牛油味,好浓厚,又饱足😋